söndag 17 december 2017

Smakebit på søndag: O helga natt

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare och stafettpinnen har nu tagits över av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Speciellt mycket läsning har det kanske inte blivit i helgen, än så länge, men väl en massa annat som har stått på att-göra-listan (den roliga versionen, naturligtvis) så det känns ändå väldigt bra. I dag ska det fortsättas betas av på den listan och kanske blir det lite läsning också.

I veckan började jag läsa O helga natt av Sara H Olsson, som är andra delen om de två kvinnorna på 30+ i Hallavik. Och ja, det är juletid även där. Detta är precis vad mitt trötta huvud behöver just nu, en mysig och rolig bok med en del svarta inslag.

Min smakebit är från sida 38. Jag har kommit betydligt längre, men just här var ett ganska långt stycke (detta är bara en liten, liten bit) om när Nina ska handla inför en glöggkväll som jag så väl kände igen mig i och då handlar jag ändå varje vecka. Vilket Nina inte har gjort, eftersom hon har varit lyxhustru i sju år eller så.
     Hon fortsatte framåt mot fruktavdelningen. Där skulle hon ha både äpplen, clementiner och färska fikon, det var lätt. Hon packade ordentligt i plastpåsar och började stryka från lappen. Det tog tid. Inte bara skulle hon hitta allt hon behövde, hon hade även enorma valmöjligheter vid varenda stopp. Sjuttielva varianter av digestivekex och russin. Femtusen sorters servetter. Nina tog av sig jackan, det var varmt. Men hon ville inte missa någonting och hon ville inte få fel sort. Det kunde bli katastrof. Tänk om maten smakade skit. Det var ju inte bara Jim som skulle komma, även hans två kompisar skulle bedöma hennes smårätter. Och för att inte tala om Johanna och Mårten, herregud; de var ju kockar!

18 kommentarer:

 1. Tack för en bra smakebit! Blir lite nyfiken på dessa böcker, de låter så härliga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väldigt feelgoodiga och jag tror man skulle kunna kalla dem för burlesk :)

   Radera
 2. Den boken har jag sett lite varstans den senaste tiden. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! En serie som verkar ha gått mig lite förbi av någon konstig anledning, får kolla upp den lite närmare. Ha en skön tredje advent! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite speciella, men ganska kul.

   Radera
 4. Feelgood som du gillar, den åker upp på listan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog en del bitar här som du inte uppskattar, jag vet att du, liksom jag, inte gillar att läsa om otrohet till exempel. Jag har inte så ont av det i det här fallet, förutom kanske vid något tillfälle :)

   Radera
 5. okänd bok och författare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Julig och härlig. Den har jag också läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väldigt snabbläst och gott humör blev jag på också :)

   Radera
 7. Tack för en trevlig smakbit.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Lite lätt prestationsångest där i den tror jag. ;) Känner inte till boken, ligger lite lågt med feelgood ett tag, verkar rätt kräsen på det området...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste nog vara på rätt humör, speciellt för den här typen av feelgood. De här två kvinnorna är ganska frispråkiga :)

   Radera
 9. Har inte hört talas om boken/böckerna. Låter intresssant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera