onsdag 27 december 2017

Kommande böcker januari 2018

Here we go again... Många intressanta böcker i januari är det. Och då försökte jag ändå vara lite restriktiv.

Sanningen av Harlan Coben
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 363
Utgivningsdatum: 2018-01-09
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Du tror att du vet sanningen. Men sanningen är att du inte vet någonting.

Före detta stridspiloten Maya ser en otänkbar bild fångas av babykameran medan hon är på jobbet: hennes tvååriga dotter leker med Mayas man Joe, som blivit brutalt mördad två veckor tidigare. Kan du tro på allt du ser med egna ögon? För att hitta svaret måste Maya ta itu med djupa hemligheter från sitt eget förflutna innan hon kan möta den otroliga sanningen om sin man och sig själv.


Jag gillade ju den förra fristående jag läste så kanske är denna också något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Se henne försvinna av Eva Dolan
Genre: Kriminalroman
Serie: Zigic & Ferreira (4)
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2018-01-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
Kroppen har påträffats vid floden, i närheten av en plats som är populär bland löpare. Kommissarie Zigic och kriminalinspektör Ferreira blir till en början förvånade när Hatbrottsenheten kallas till brottsplatsen. Tills de upptäcker att offret, Corinne Sawyer, fötts som Colin Sawyer.

Polisregistret avslöjar att en rad våldsamma attacker på transkvinnor utförts i området. Var Corinne offret för en förväxling? Eller har den person som attackerat transkvinnor bestämt sig för att gå ytterligare ett steg i sin "campaign of violence"?

Spänningarna stiger, och polisen hamnar under nationens öga. Zigic och Ferreira har ett komplext fall i sina händer, och varje misstag kan visa sig ödesdigert...


Woohooo! Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Louise av Mikaela Bley
Genre: Kriminalroman
Serie: Ellen Tamm (3)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2018-01-11
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död. Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster.

På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern. Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något.

Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sin egen familjs mörka hemligheter.


Ja, alltså, jag har ju inte börjat läsa den här serien. Än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En äkta man av Dennis Lehane
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 429
Utgivningsdatum: 2018-01-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Efter att ha fått ett sammanbrott i direktsändning har tevejournalisten Rachel Childs stängt in sig i sin lägenhet. Hon är fången bakom sina egna psykologiska och sociala spärrar och hon plågas av händelser i sitt förflutna. När Rachel av en slump träffar Brian och blir hals över huvud förälskad verkar det först som att han ska lyckas dra henne ut ur hennes skal. Men efter deras bröllop börjar Brian bete sig allt mer underligt. Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får Rachels världsbild att rasa samman. Är Rachel bara paranoid, kanske på gränsen till galenskap, eller är allt hon trodde var sant en lögn?

Dennis Lehane är auto-buy.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist
Genre: Kriminalroman
Serie: Helena Waller (4)
Antal sidor: 371
Utgivningsdatum: 2018-01-17
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En student faller ner från universitetets klocktorn. Ingen kan säga om det rör sig om en olycka, ett självmord eller rentav mord. Händelsen hamnar snart i skuggan av en stor donation som ska bekosta ett unikt center för forskning och göra Västgöta universitet känt i hela världen.

Rektor Emma Lundgren, som återvänt efter mammaledigheten, känner sig mer och mer motarbetad av sina kolleger. Tillsammans med Helena Waller försöker hon ta reda på vad som sker och vem som ligger bakom kuppen för att få henne avsatt. Och när chefsgruppen besöker den rika donatorn på Franska rivieran inträffar ett mordförsök som får dem att inse att starka krafter verkar i det fördolda.


Ännu en serie som jag inte har börjat läsa. Men det kommer väl.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hemmets trygga vrå av Cara Hunter
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2018-01-17
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Åttaåriga Daisy, utklädd till prästkrage, försvinner spårlöst under en fest. Föräldrarna Sharon och Barry anmäler henne försvunnen sent på kvällen. Men när polisen granskar foton från festen ser de att det inte är Daisy som springer runt i prästkragekläder, utan ett annat barn. Ingen på festen verkar ha sett Daisy och ingen verkar ha saknat henne. Var hon ens på festen?

Kriminalkommissarie Adam Fawles leder en utredning som gång på gång ändrar riktning när det visar sig att inget är som det först ser ut. En utredning som dessutom hela tiden påminner honom om det barn han själv har förlorat.


Den här låter ju oerhört spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bottenskrap av Jørn Lier Horst
Genre: Kriminalroman
Serie: William Wisting (6)
Antal sidor: 351
Utgivningsdatum: 2018-01-18
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
I den lilla orten Stavern i Norge sköljs en avkapad vänsterfot i en sportsko upp på stranden. Så en till. Och ännu en, tills det inom loppet av en vecka har dykt upp fyra vänsterfötter i sommaridyllen. De fyra fötterna utgör kärnan i vad som tycks vara ett olöst mysterium, där dömda mördare, människor som försvunnit spårlöst, en sammansvetsad "stay behind"-grupp och en mängd oregistrerade vapen alla spelar en roll. William Wisting är van att ta sig an även de svåraste uppdrag med entusiasm och en inre förväntan om vart efterforskningarna ska föra honom. Föga anar han att det här fallet ska få honom att ifrågasätta själva de grundläggande förutsättningarna för hans eget polisarbete.

Översättningen av den här serien lämnar en del att önska. Och nej, det är inte andra delen. Det är den sjätte. De fyra första är dock inte översatta.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Se till mig som liten är av Dag Öhrlund
Genre: Kriminalroman
Serie: Ewert Oswald Truut (4)
Antal sidor: 570
Utgivningsdatum: 2018-01-18
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En sommarfredag i Stockholm: Ewert Truut är nära att bli skjuten av en desperat tonårsflicka. När hon avväpnats och förts till sjukhus visar det sig att någon skurit av hennes tunga. Något dygn senare blir en av Ewerts vänner brutalt mördad och verkligheten vänds upp och ner, inte minst när det visar sig att det finns en koppling mellan flickan och hans vän.

När Ewert börjar nysta i trådarna dras han in i en ljusskygg härva av prostitution, människohandel och barnarov. Han hotas till livet och känner också ett tryck från höga polischefer som vill lägga locket på utredningen. Vilka krafter slåss han mot? Vem, eller vilka, försöker tysta honom?

Samtidigt drabbas hans nära och kära av andra kriser och Ewert Truut får anledning att ompröva sina fördomar och tänka på hur mycket livet är värt.


Jag har inte läst något av Öhrlund som ensam författare (förutom en novell) och jag kan ju erkänna att jag känner mig lite avskräckt. Med tanke på Silfverbielke. Kanske kommer jag över det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blodig januari av Alan Parks
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2018-01-24
Förlag: Modernista

Från Bokus
När en tonårspojke skjuter ihjäl en ung kvinna mitt på en trafikerad gata i Glasgow och sedan tar livet av sig är kommissarie Harry McCoy säker på en sak: Det var ingen slumpmässig våldshandling.
Tillsammans med sin nya partner använder sig McCoy av sitt nätverk i Glasgows undre värld för att driva utredningen framåt, men snart stöter han ihop med ett hemligt sällskap som leds av stadens rikaste invånare: familjen Dunlop.

McCoys chef vill inte att han utreder dem. Dunlop-familjen verkar vara omöjliga att komma åt. Men McCoy har andra idéer...


Glasgow. Skottland lockar ju alltid.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Maestro av Geir Tangen
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 364
Utgivningsdatum: 2018-01-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons karriär är på väg utför. Förr var han den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund, och hade fullt sjå med att stå emot anbuden från Oslotidningarna. Men efter ett ödesdigert misstag går Viljar från stjärna till iskall på redaktionen. Samtidigt kämpar han privat med att ta hand om sin ADHD-diagnostiserade son, och inte minst med att hantera sina egna ångestattacker.

När Viljar en dag får ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan, skickar han det bara förstrött vidare till polisen. Nästa dag hittas en kvinna mördad. Och snart trillar ännu ett kryptiskt mejl ner i Viljars inkorg ...

Lotte Skeisvoll leder polisutredningen. Många rynkar på näsan åt att hon 32 år ung blivit utnämnd till kriminalkommissarie, men Lotte själv - paragrafryttare och närmast tvångsmässigt överambitiös - tycker att hon borde ha fått chansen betydligt tidigare. Men nu möts hon av en gärningsman som ständigt verkar ligga steget före. Först när det framkommer att morden tycks spegla scener ur populära kriminalromaner står hon inför ett genombrott.


Ännu en norsk deckarförfattare. Den låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Artemis av Andy Weir
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-01-21
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Jazz Bashara är en brottsling.

Typ. Livet i Artemis, den första och enda staden på månen, är svårt om du inte är en rik turist eller en excentrisk miljardär. Så att frakta in lite ofarligt smuggelgods räknas knappt, eller hur? Speciellt inte när du har skulder att betala och ett jobb som knappt täcker hyran. Allt förändras när Jazz ser chansen att begå det perfekta brottet, med en belöning som är för stor att motstå. Men att klara av det omöjliga är bara början på hennes problem, och snart upptäcker hon att hon har hamnat mitt i en konspiration för kontrollen av hela Artemis och att hennes enda chans att överleva hänger på en plan som är ännu mer riskfylld än den första.


Om denna bara är hälften så bra som Ensam på Mars så kommer den att vara fantastisk.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

16 kommentarer:

 1. Jag är också sugen på Artemis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artemis står nu överst på önskelistan :)

   Radera
 2. Artemis kommer jag absolut läsa när den kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att jag kommer att kunna stå emot suget efter den :)

   Radera
 3. Det släpps många intressanta i januari. Fullt ös igen! Hoppas det blir några färre i februari då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det bara jag som fått för mig att de intressanta boksläppen bara blir fler och fler?

   Radera
 4. Bley och Appelqvist hamnar direkt på listan. Jag följer Geirs blogg och är nyfiken på hans bok. Men jag skulle ju helst vilja läsa den på norska :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte börjat läsa vare sig Bley eller Appelqvist, men det börjar kännas som att det är dags.

   Radera
 5. Artemis och Hemmets trygga vrå vill jag läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag också. Visst verkat Hemmets trygga vrå spännande :)

   Radera
 6. Appelqvist vill jag läsa, den serien är riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske börja läsa den då :)

   Radera
 7. Jag måste verkligen läsa Artemis, snarast. Samtidigt vill man ju dra ut på det goda! ååh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artemis är ett måste, men jag är nog lite orolig för mina skyhöga förväntningar :)

   Radera
 8. Ja, alla dessa böcker... Blodig januari glömde jag bort. Och numreringen av Horsts böcker. Vad ska man säga. Även om man bara bestämt sig för de senare just nu betyder ju inte det att det alltid är så. Redan nu är det ju extremt förvirrande på Bokus hemsida. Där har vissa böcker fått två olika numreringar i serien när man är mitt i en sökning. Jag brukar uppskatta Bokus framför Adlibris när det gäller numrering av serier men i det här fallet har de inte lyckats.

  SvaraRadera
 9. Jag kan ju tycka att även om man nu inte har tänkt att översätta alla Horsts böcker så bör man behålla originalnumreringen. Annars blir det ju bara otroligt förvirrande. Speciellt om en bok har två olika. Jag tror det kan vara så att Bokus får sin information från förlagen, det borde de få i alla fall. Jag föredrar också Bokus när det gäller serier, de sköter det bättre där :)

  SvaraRadera