måndag 11 juni 2018

TV-serie: Homeland - Säsong 7

Titel: Homeland
Originaltitel: Homeland
Genre: Thriller
Skapad av: Alex Gansa, Howard Gordon
TV-bolag: Showtime
Skådespelare: Claire Danes, Mandy Patinkin, Sandrine Holt, Linus Roache, Elizabeth Marvel
Premiär: 2018-02-12
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på TiVo maj-juni 2018

Handling
Carrie har lämnat sitt jobb i Vita huset och bor med sin syster Maggie. Hon ger sig på Keane-administrationen för att försöka få de 200 agenterna, som fängslades på president Keanes order, frigivna. Det blir svårare än hon tänkt sig och på vägen stöter hon på oväntat motstånd.

Min kommentar
Det var ju med lite oro (och bävan) som i alla fall jag började titta på den här sjunde säsongen av en av världens bästa serier. Slutet på sjätte säsongen var ju förödande. Och ja, jag saknar Peter Quinn. Och nej, det blir inte samma sak utan honom.

Jag har lite problem med den här senaste säsongen, Carrie har blivit manisk och jag tycker det mesta handlar om hennes sjukdom. Det är inte sådan jag vill se henne. Jag vill ha min säkra, skärpta, analyserande Carrie. I stället får jag avsnitt som handlar om vårdnadstvist och medicinering. Nej, så illa är det inte. Det händer en del annat också, men Carries sjukdom tar alldeles för mycket fokus. Eller så är jag bara sur för att inte Peter Quinn är med.

President Keane blir mer och mer den president som motståndarna varnar för; en diktator. Faktum är att hon har vissa likheter med Trump. Båda har en förmåga att nästan alltid välja fel väg att gå. Och beter sig ofta som ett grinigt barn i sandlådan.

Claire Danes är en helt fantastisk skådespelare, i alla fall när hon gör Carrie Mathison. Jag har ingen aning om hur en bipolär person agerar, men jag har inga problem att tro att det är precis så här. Även Elizabeth Marvel gör det bra, det är väldigt lätt att tycka illa om henne. Linus Roache är en kär gammal bekant som jag gärna återser i fler roller.

Homeland är lika aktuell som vanligt och även om jag inte tycker att sjunde säsongen är lika bra som de tidigare så är den så sevärd. Det låga betyget kan bero på att jag saknar Peter Quinn.

Säsongsavslutning: [spoiler]President Keane blir avsatt, återinsatt och avgår sedan självmant. Det enda bra beslut hon fattade, om du frågar mig. Carrie blir tillfångatagen under ett uppdrag i Ryssland. Sju månader senare blir hon släppt, i utbyte mot tre ryssar. Hon har inte fått någon medicin på hela tiden och hon är bruten. Galen.[/spoiler]TV-serier.nu hade säsongen 4,0 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,4 i genomsnitt (beräknat på 265 956 betyg).
Jag ger säsongen 3,5.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Jag var också besviken. Låg flera avsnitt efter ett tag, och så har det inte varit tidigare... och jag saknade inte Peter Quinn ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va?! Hur kan man inte sakna Peter Quinn?! Nej, jag blev faktiskt besviken av andra orsaker. Också :)

      Radera