torsdag 16 januari 2020

Hett i hyllan #231

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok från maj 2016.
Svart gryning av Cilla och Rolf Börjlind är tredje delen i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton.

För två år sedan läste jag första delen, Springfloden, och den var väldigt bra (egentligen läste jag den främst för att kunna se TV-serien, men det har jag inte gjort än). Sedan har det inte blivit fler delar lästa. I år har jag tagit med hela serien i min Finish That Series-utmaning så nu ska jag äntligen ta tag i detta.

Så här står det på baksidan:
Olivia Rönning har valt att återvända till polisyrket och fått en tjänst i skånska Höganäs. När den lilla orten Arild drabbas av ett fruktansvärt barnmord dras Olivia in i utredningen.

Några dagar senare begås ett nytt barnmord. Denna gång på Värmdö. Sjuårige Aram har fått sin nacke avvriden på samma sätt som treåriga Emelie i Arild. De brutala morden ger eko över hela landet. Rikskrim och Mette Olsäter kopplas in. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar som uttalat hot mot båda barnens föräldrar.

Tom Stiltons vän Ronny ger honom en bok som han har fått in till sitt antikvariat. I boken ligger ett stort antal urklipp. Alla handlar om ett olöst mordfall på en gravid lyxprostituerad från 2006. "Jillfallet" var det fall som Stilton blev utmanövrerad från och aldrig har kunnat glömma.

När Marianne Boglund på SKL får en träff i registret söker hon upp Mette Olsäter. Testresultatet styr in utredningen på märkliga vägar.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Ytterligare en serie jag är nyfiken på..
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/01/16/hett-i-hyllan-178/

  SvaraRadera
 2. Har läst några böcker i den serien och har några till olästa i bokhyllan. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/01/hett-i-hyllan-231.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte ju ta mig an alla resterande delar i år :)

   Radera
 3. De här har jag inte läst, är som lite försiktig av mig när det gäller spänningslitteratur. Det här, däremot: http://ottosson.cc/hett-i-hyllan-10-snostorm/ :)

  SvaraRadera
 4. Nu gör jag ett nytt kommentarsförsök.
  http://mosstanten.se/2020/01/16/hett-i-hyllan-38-gustavs-grabb/

  SvaraRadera
 5. Har läst några delar ur den serien och har gillat dem men sen rann det ut i sanden orsaken är att det finns så mycket att läsa. Blir lite fundersam om jag har läst denna del eller ej.
  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/01/hett-i-hyllan-vecka-3-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer så otroligt många serier, har jag märkt, att det är stört omöjligt att vara i fas i alla. Lite synd är det.

   Radera