torsdag 6 juli 2023

Hett i hyllan #412

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Från november går vi direkt till julen 2019.
Kedjan av Adrian McKinty var ett måste i min bokhylla.

Redan när jag läste hans första bok om Sean Duffy, polis i Nordirland under 80-talet, insåg jag att han mycket väl kunde bli en ny favorit. Efter andra delen i den serien så var det så, kan man nog säga. Efter det har det i alla fall inte blivit något mer läst av honom, bara inköp, eftersom serien om Sean Duffy har gått samma öde till mötes som så många andra; den har inte översatts. Nu står mitt hopp till fristående böcker. Kanske är han ett bra alternativ för min Vi möts igen-utmaning? Jo! Det är han.

Så här står det på baksidan:
Det är en morgon som vilken som helst. Rachel Klein har just lämnat sin dotter Kylie vid busshållplatsen när ett samtal från dolt nummer förändrar allt. En kvinnoröst meddelar att Kylie är kidnappad och om Rachel någonsin vill återse dottern måste hon betala en lösensumma -- och hon måste kidnappa ett annat barn.

Den som ringer är själv en mamma vars son blivit bortförd, och gör Rachel inte exakt som hon säger kommer både pojken och Kylie att dö. Rachel är nu en del av KEDJAN, en skoningslös turordning där någon tjänar pengar på att göra föräldrar till förövare. Reglerna är enkla: hitta pengarna, hitta ditt offer och begå sedan en handling du aldrig trodde dig kapabel till för bara 24 timmar sedan.

Hjärnorna bakom KEDJAN vet om att föräldrar är beredda att göra vad som helst för sina barn. De vet däremot inte att de snart kommer stå öga mot öga med Rachel. Ska det bli hon som lyckas bryta KEDJAN?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

  1. Handlingen verkar milt sagt ganska konstruerad, men om det är bra skrivet så godtar man ju vad som helst. Det är en av finesserna med litteratur.
    http://mosstanten.se/2023/07/06/hett-i-hyllan-211-last-exit-to-brooklyn/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man kan ju hoppas att den är konstruerad, men det händer så otroligt mycket märkligt i verkligheten nu att man aldrig kan vara säker.

      Radera
    2. Mösstanten igen. Det har du rätt i. Verkligheten överträffar ofta dikten.

      Radera
  2. känner inte alls till din bok. här kommer min: https://mrscalloway.blogspot.com/2023/07/hett-i-hyllan-v-27-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han verkar aldrig ha slagit riktigt i Sverige, tyvärr.

      Radera
  3. Den boken har jag också planer på att läsa någon gång
    min hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/07/hett-i-hyllan-vecka-27-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju gillat de böcker jag läst av honom så jag har gott hopp om denna.

      Radera
  4. Den här har jag funderat på att läsa flera gånger :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, egentligen jag också, men jag har den ju redan i hyllan 😁

      Radera