torsdag 3 augusti 2023

Hett i hyllan #416

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Första boken från 2020 och då hamnar vi i början av februari.
Pojke slukar universum av Trent Dalton såg jag lite överallt när den kom.

Vi hann ju med en läsretreat i Varberg 2020, innan pandemin slog till på riktigt och då genomfördes det traditionella pocketbytet. Detta blev boken jag fick och jag var ganska nöjd med det. Den låter ju väldigt spännande, som i annorlunda och intressant. Den har väldigt högt betyg på Goodreads så det är många som har läst och gillat. Vilket ju så klart inte är någon garanti, på något sätt, men oddsen förbättras ju avsevärt. Kanske ett fall för en framtida Boktolva?

Så här står det på baksidan:
Brisbane, Australien, 1980-tal. Eli Bells liv är rätt komplicerat. Hans pappa har stuckit, hans mamma sitter i fängelse och hans styvpappa langar heroin. Den mest pålitliga vuxna i hans liv är Slim en ökänd brottsling med nationellt rekord i flest fängelserymningar som ser efter Eli och hans stumma geni till storebror.

Bortom den civiliserade världen, i en fattig förort till Brisbane, försöker tolvåriga Eli följa sitt hjärta och förstå vad som krävs för att bli en god människa. Men ödet ställer hela tiden hinder i Elis väg, det största av alla är Tytus Broz, Brisbanes mest beryktade knarkkung. Och än mer komplicerat kommer det bli. För Eli kommer snart att bli kär, tvingas konfrontera verkligt onda typer och slåss för att rädda sin mamma ur en riktig knipa. Om han bara lyckas med det, kanske hans dröm om att en dag bli en framgångsrik journalist kan bli verklighet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Titeln är väldigt lockande.
  http://mosstanten.se/2023/08/03/hett-i-hyllan-215-de-doda-kring-maria/

  SvaraRadera
 2. Låter klart intressant. https://eggetbok.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-v-31.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter väldigt speciell, om inte annat.

   Radera
 3. Den boken har gått mig förbi. Jag gillar omslaget! https://bokdivisionen.se/2023/08/03/hett-i-hyllan-herrarna-satte-oss-hit/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, omslaget drar verkligen ögonen till sig. Man kan bara hoppas att innehållet är lika färgrikt.

   Radera
 4. Okänd för mig, känner inte riktigt att det är en bok för mig just nu, även om den låter lite intressant utifrån vad det står om den.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-vecka-31-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får nog vara på ett speciellt humör när man läser den.

   Radera
 5. Jag hade på tok för höga förväntningar när jag läste den. Och blev besviken... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/08/03/hett-i-hyllan-356/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kul när det händer, men nu sänkte du mina förväntningar i alla fall 🙂

   Radera