torsdag 10 augusti 2023

Hett i hyllan #417

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi förflyttar oss till mitten av februari 2020.
På det där bra jobbet som sambon hade, där man kunde plocka med sig böcker ur en bokhylla, så hittade han några böcker som han kom hem med den här dagen. En av dem var En perfekt storm av Dan Buthler och Leffe Grimwalker.

Leffe Grimwalker är en outforskad författare, men Dan Buthler känner jag ju till och har läst några böcker av. Då i par med Dag Öhrlund. Egentligen så är inte det till den här bokens fördel för de böckerna jag läst av den duon ... jo, de första var väldigt bra, men sedan skiftade serien fokus till en fullblodspsykopat och då tappade jag intresset. Jag hoppas att det inte var Dan Buthler som hade de sjuka fantasierna, så att den här första delen om Alex Storm är något helt annat.

Så här står det på baksidan:
Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra. Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulturer och en jobbig uppväxt, har allting fallit på plats.

Men orosmolnen hopar sig, och ödet vill annorlunda. Skatteverket jagar honom och en pokermatch som gått överstyr hotar att ruinera honom. Om han inte kan betala kommer firman gå i konkurs och han kommer förlora precis allt.

Desperationen tvingar honom in på en bana han aldrig trodde han skulle välja, och sakta men säkert anpassar han sig till en hård och grym värld med många hemligheter.

Men det är ju bara för en liten tid, intalar han sig.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

  1. Stackars hans barn, säger jag bara. Det blir nog inte så lätt med den fadern.
    http://mosstanten.se/2023/08/10/hett-i-hyllan-216-passage-of-arms/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kanske, men han kan ju vara en bra far ändå.

      Radera
  2. Grimwalker har ju synts en del på TV och i media den https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/08/10/hett-i-hyllan-357/senaste tiden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog missat en del av det, men ja, namnet har förekommit 🙂

      Radera
  3. känner inte till din bok alls. Dan Buthler känner jag i alla fall igen
    http://mrscalloway.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-v-32-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har ju skrivit böcker i flera olika genrer.

      Radera
  4. Har inte läst denna författarduos böcker och inte den andra duon hellre så jag har inte någon aning om hur böckerna är.
    Min hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-vecka-32-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många verkar gilla den här serien så jag får hoppas att jag är en av dem.

      Radera
  5. De här Grimwalkers verkar ju spotta ur sig böcker.
    https://bokdivisionen.se/2023/08/10/hett-i-hyllan-inne-i-spegelsalen/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag vet inte om det är en bra grej. Egentligen.

      Radera
  6. Grimwalker har varit lektör till min mans senaste två böcker innan han skickade till förlag. Däremot har jag inte heller testat att läsa något av honom eller hans fru.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad spännande, då måste du ju nästan läsa något av honom. Hans fru har jag läst både noveller och en "riktig" bok av, men då hette hon Jensen i efternamn 🙂

      Radera
    2. Precis som han hette Delo när han var lektör till förra boken. Tydligen hette han ytterligare ett annat namn när han växte upp. Men ja, jag borde läsa något av honom. Och henne :-).

      Radera
    3. Jaha, det hade jag ingen aning om. Jag som tycker det är så jobbigt att byta namn 😬

      Radera
    4. Vi gifte oss borgerligt i början av året efter att ha bott ihop i nu nitton år. Men efter att ha levt med våra egna gamla namn så länge så valde vi att inte göra några namnbyten.

      Radera
    5. Men grattis! 🙂 Sambon och jag har bott ihop i 25 år nu, men något bröllop är inte planerat.

      Radera
    6. Tack! Vi har pratat om det många år med tanke på att vi har ett hus (och en son) men ville inte ha fest och tal. Nu blev avklarat hemma i vårt vardagsrum med bara min mamma och bonuspappa som vittnen. Det var nästan så vi gjorde det i myskläder. Nästan ingen visste om det innan :-).

      Radera
    7. Låter som ett bröllop i min smak 😁 Det verkar ju nästan lite fånigt att ha ett stort bröllop efter så många år.

      Radera