torsdag 24 augusti 2023

Hett i hyllan #419

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då hoppar vi väl fram till bokrean 2020 och där stannar vi ett tag.
Dödens hemligheter av Stephen Booth är den sextonde delen i serien om Ben Cooper och Diane Fry, i vilken jag har läst femton.

Jag började läsa den här serien för drygt tio år sedan och böckerna var väldigt bra, från början. Någonstans efter hälften så tyckte jag att de förlorade lite av sin charm. Det blev helt enkelt för lite Cooper och Fry som duo och jag saknar den dynamiska duon. Två gånger har jag haft med serien i min Finish That Series-utmaning och det får nog bli en vända till med den här boken. Kanske för sista gången. Det har nämligen kommit ytterligare två delar, men av någon anledning så har de inte översatts.

Så här står det på baksidan:
Invånarna i Peak District är vana vid att turister strövar omkring bland de böljande kullarna och vindlande dalarna. Men den här sommaren dyker en annan typ av besökare upp, och lämnar efter sig ett spår av döda kroppar och hemligheter. En serie självmord i området kastar in kriminalkommissarie Ben Cooper och hans team i Derbyshire i en kapplöpning mot tiden för att hitta ett samband mellan till synes slumpartade handlingar. De har ingen chans att förutse var nästa kropp ska dyka upp. Samtidigt upptäcker Diane Fry vid polisen i Nottingham att ett nyckelvittne har försvunnit. Vad är dödens mystiska hemligheter? Och är det så att något av offren inte alls tog sitt eget liv?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

  1. Ännu en deckarserie som jag inte visste fanns, men spännande verkar det vara.
    http://mosstanten.se/2023/08/24/hett-i-hyllan-218-next/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr så har serien lite överlevt sig själv. Han borde ha avslutat den för några böcker sedan.

      Radera
  2. Har läst första delen i den serien, men sen oförklarligt så blev det inte fler, om jag minns rätt så gillade jag den och hade planer på att läsa fler, så jag tror att det var lite att jag då ändrad min lässmak lite och läste inte lika mycket deckare längre.
    Här är mitt bidrag för denna vecka
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-vecka-34-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där händer ju ibland. Första boken är nog den jag har tyckt mest om.

      Radera
  3. känner till författarnamnet men jag har inget läst av honom.
    http://mrscalloway.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-v-34-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde han var så populär att hans böcker skulle fortsätta att översättas, men jag hade tydligen fel.

      Radera
  4. Jag har de två första i bokhyllan, och har åtminstone läst den första. Jag vet inte varför men jag fastnade inte alls för den då, så jag köpte aldrig på mig flera delar. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/08/24/hett-i-hyllan-359/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte de första böckerna var riktigt bra, men de senaste har tappat hela grundkonceptet till serien. Tycker jag.

      Radera
  5. Jag har inte läst serien men alla serier håller ju inte i all evighet. Lägg ner den och läs något du gillar istället! Hos mig blir det facklitteratur: https://bokdivisionen.se/2023/08/24/hett-i-hyllan-svart-historia/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är ju lite att jag inte vet om jag gillar innan jag har läst 😬 Själva nedläggningen kommer ju att lösa sig själv, eftersom det inte har översatts fler delar.

      Radera