torsdag 31 augusti 2023

Hett i hyllan #420

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En till från bokrean 2020.
Mittvatten av Arne Dahl var ett måste i min bokhylla.

Arne Dahl blev snabbt en favorit när jag upptäckte hans böcker om A-gruppen och ytterligare en författare som skrevs in på min autobuy-lista. Detta är tredje delen i hans serie om Sam Berger och Molly Blom i alla fall. Första delen läste jag för ett par år sedan och sedan har det inte blivit fler lästa. Jag har fortsatt att köpa på mig dem så klart. Nu känner jag väl att det kan vara dags att ta tag i både författare och serie. Kanske ett fall för Finish That Series-utmaningen? Serien verkar vara avslutad, den femte delen släpptes 2021.

Så här står det på baksidan:
Sam Berger är misstänkt för ett mord han inte har begått, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skärgården och väntar på direktiv från Säpos högste chef. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare – som nu har kidnappat en flicka – kan gå fri. Är Berger lösningen eller en del av problemet?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Huvudpersonen i den här boken verkar ha nog med problem att ta tag i.
    http://mosstanten.se/2023/08/31/hett-i-hyllan-219-kryss-och-landkanning/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en olycka kommer sällan ensam, som det ju heter 🙂

      Radera
  2. Läst böckerna av A-gruppen men inte något mer av Dahl, denna bok och serie låter intressant, kanske läser dem någon gång.
    mitt bidrag
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/08/hett-i-hyllan-vecka-35-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har egentligen svårt att se att något kan vara lika bra som A-gruppen, men det kan ju vara tillräckligt bra 🙂

      Radera
  3. Jag har läst de två första så den här står på tur. Men jag har lite svårt för böcker där folk är på flykt så därför har serien stannat av för mig. Dessutom är det över sex år sen jag lyssnade på förra boken vilket ökar motståndet eftersom jag glömt de flesta karaktärerna runt dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet redan nu att den här serien kommer att vara med i min Finish That Series-utmaning nästa år. Då har det gått tre år sedan jag läste första delen. Jag kan inte påstå att jag minns något, inte ens när jag läser handlingen eller vad jag tyckte om den.

      Radera
  4. Ja, den här har jag läst. Och gillat. Mycket. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/08/31/hett-i-hyllan-360/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har redan bestämt att den här serien ska vara med i min Finish That Series-utmaning nästa år 🙂

      Radera