torsdag 5 september 2024

Hett i hyllan #473

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en bok från mitten av oktober 2021.
Det är ju två böcker som fortfarande är olästa från där dagen när sambon fyllde år, men det var jag som fick de bästa presenterna. Livvakten av Anna Karolina är den andra.

Jag har läst fem andra böcker av Anna Karolina (plus två där hon skrivit som medförfattare) och jag har gillat dem allihop. Den här boken är andra delen i en serie om utredare Ebba Tapper. Jag har inte börjat läsa den här serien än, men det har kommit ytterligare en del. Som jag så klart också har köpt. Många har i alla fall gillat de här böckerna och jag tror att chansen är stor att även jag gör det. Utredning är ju det jag går igång på.

Så här står det på baksidan:
Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru för mordet, affärskvinnan Anita Spendel. Köhlers Advokatbyrå med den skarpa utredaren Ebba Tapper tar sig an Anitas försvar. Ebbas efterforskningar leder henne mot en parallell värld med gängskjutningar, droger och trafficking.

På andra sidan stan kämpar förortstjejen Bianca Aquilera med att få vardagen att gå ihop. Hon är ensamstående mamma, lever på existensminimum och har ett ex som åker in och ut på kåken. Men så förändras allt. Bianca rekryteras till en topposition inom Spendels fraktbolag. Ingen förstår hur det har gått till. Hennes väg mot makten ter sig alltför snabb och omgärdas av frågetecken.

Livvakten är andra delen i serien om den före detta polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Inget jag känner till, men antagligen spännande.
    http://mosstanten.se/2024/09/05/hett-i-hyllan-266-sweet-tooth/

    SvaraRadera
  2. Jag vill men har ännu inte hunnit läsa något av Anna Karolina. Fast det beror väl på att jag inte läser så mycket deckare just nu.
    Mitt Hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-vecka-35-2024.html

    SvaraRadera
  3. Jag har läst en bok av Anna Karolina och gillade den! https://bokdivisionen.se/2024/09/05/hett-i-hyllan-dotter-av-jord/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där 🙂 Det gäller att välja rätt deckare.

      Radera
  4. Henne har jag bara läst en bok av och den passade mig inte riktigt. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/09/05/hett-i-hyllan-408/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gissar att det är den första boken i hennes serie om Amanda Paller som du tänker på. Den är ju onekligen lite speciell.

      Radera