lördag 28 september 2024

Kommande böcker oktober 2024

Jag trodde det skulle vara färre böcker att lockas av i oktober än i september, men det var minsann helt fel. Jag gick all-in här ... Kanske inte så många måste-äga-böcker, men en förfärlig massa vill-läsa.

Ingen av Pascal Engman
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanessa Frank (7)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-10-08
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Medan vintern tar sitt strupgrepp om Stockholm skjuts en näringslivstopp ihjäl på en exklusiv privatfest. I en annan del av stan mördas en gängkriminell på ett vattenpipscafé och i takt med att skjutningarna ökar måste polisinspektör Vanessa Frank och kollegorna på Grova brott agera. De står inför ett nytt Sverige där ungdomar nyttjas som barnsoldater. I den nya verkligheten räcker det inte att hitta den som hållit i vapnet för att lösa brotten.

När en lastbil hittas i dikesrenen på E4:an med flera döda flyktingar blir läget i polishuset än mer trängande och Vanessa känner hur situationen håller på att glida henne ur händerna. Miranda Nunez beger sig ut på en farlig färd med båt från Västafrika. Via Europa ska hon ta sig till Sverige där hon till varje pris måste hitta sin son. Drömmen om att ge honom en bättre framtid i Sverige grusas efter att hon hamnar i klorna på människohandlare. Men det finns fler som jagar henne, och av helt andra skäl än hon kan ana.


Nu har jag ju äntligen läst min första Pascal Engman och jag vet nu att jag vill läsa mer av honom.



Lögnen av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: Will Trent (12)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-10-15
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
För specialagent Will Trent och rättsläkare Sara Linton verkar det avlägset belägna McAlpine Lodge vara den perfekta tillflyktsorten för att fira smekmånad. Tills ett isande skrik skär genom natten.

Hotellets ägare, Mercy McAlpine, hittas död. Utanför rasar stormen och den enda vägen från hotellet är oframkomlig. Mördaren måste således vara någon på hotellet. Men när Will och Sara förhör familjen McAlpine och de andra gästerna inser de att alla ljuger på ett eller annat sätt.

Det är snart tydligt att allt inte står rätt till på hotellet. Väl dolda hemligheter är på väg att nystas upp och gör stämningen bland gästerna orolig - och mitt i skottlinjen står Sara och Will. Det blir en kamp mot klockan, de måste hinna lista ut vem som är mördaren innan fler offer skördas.


Jag måste snart ta tag i den här serien och läsa vidare.



Vi löser mord av Richard Osman
Genre: Kriminalroman
Serie: Vi löser mord (1)
Antal sidor: 416
Utgivningsdatum: 2024-10-23
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Steve Wheeler njuter av pensionärslivet. Han gör en och annan utredning, men föredrar sina kära vanor och rutiner: pubquizet, favoritbänken, sin katt som väntar på honom när han kommer hem. Hans äventyrliga dagar är över: adrenalinrusher, det får hans svärdotter Amy ha.

Amy Wheeler tycker att adrenalin är bra för själen. Som livvakt håller hon sig inte stilla tillräckligt länge för att skaffa sig vanor eller rutiner. Hon befinner sig för tillfället på en avlägsen ö för att hålla den världsberömda författaren Rosie D'Antonio vid liv. Vilket var tänkt att vara ett lätt uppdrag ...

En död kropp, en påse med pengar och en mördare med siktet inställt på Amy får henne att skicka ett SOS till den enda person hon litar på. En halsbrytande kapplöpning runt om i världen börjar, men kan Amy och Steve ligga steget före en livsfarlig motståndare?


En ny serie alltså. Och jag har fortfarande inte läst den gamla.



Vindarnas hus av Annika Estassy
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 361
Utgivningsdatum: 2024-10-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En höstmorgon försvinner Madeleine Le Gall från sitt hem i Bretagne, Ti an Aveliou - Vindarnas hus. Kan hon ha drunknat under en simtur och hennes kropp dragits ut till havs av tidvattnet? Eller har hon råkat ut för något annat?

Madeleines barn, Simon, Eliaz och Judith, åker till Bretagne för att ta reda på vad som hänt. De bor utspridda över världen och har varken träffat sin mamma eller varandra sedan hennes sjuttioårsdag för fyra år sedan, en födelsedag som tog en ände med förskräckelse. Med i bagaget finns många obesvarade frågor om kvinnan som fött dem men som de aldrig kommit nära. Vem var den unga kvinna som lämnade Sverige 1969? Och varför reste hon aldrig tillbaka till Ludvika?

Bit för bit läggs pusslet om modern och hennes hemligheter. Ska gåtan Madeleine Le Gall äntligen få sin förklaring? Kan det i så fall hjälpa Simon, Eliaz och Judith att komma vidare med sina egna liv?


Jag har läst en av hennes böcker och den tyckte jag om.



Jul med bokcirkeln av Sarah Morgan
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 329
Utgivningsdatum: 2024-10-10
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Hemligheter och julmagi när bokcirkeln checkar in på det lilla värdshuset!

Julen står för dörren och Hattie gör allt för att skapa den ultimata julstämningen i sitt lilla värdshus. En bokcirkel har bokat in sig för en vecka av bokprat, vila och mysiga vinkvällar och Hattie vill att de tre kvinnorna ska trivas.

Anna ville egentligen helst stanna hemma och ordna en perfekt jul för familjen, men hon lät sig övertalas att följa med. Kocken Claudia har haft ett tufft år. Hon behöver ladda batterierna, men sedan måste hon ta tag i sitt liv. Och Erica bär på en stor hemlighet som ingen annan i bokcirkeln vet om.

Samtidigt som snöflingorna faller över det lilla värdshuset växer vänskapen mellan kvinnorna. Kanske kan vänskap och en rejäl dos julmagi få dem alla att påbörja ett nytt kapitel?


Så det är redan dags för julböckerna ...



Chateau för uppfyllda drömmar av Jessica Eriksson & Stefan Holm
Genre: Romance
Serie: Romantiska äventyr i Värmland (3)
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2024-10-10
Förlag: HarperLove

Från Bokus
Kan Ellinors drömmar om en magisk jul på sitt château infrias och kommer hon någonsin få veta varför hennes släktingar lämnade det att förfalla?

Ellinor Carpentier vill helst av allt hitta de sista pusselbitarna i sin familjehistoria. Samtidigt står julen för dörren och hon är uppslukad av att ordna inför julfesten som ska arrangeras på hennes château. Felix sliter som aldrig förr för att få klart det viktigaste och mitt i allt behöver dessutom Luddes mamma hjälp. Alva är mitt i ett stort konstprojekt och känner sig oväntat hemmastadd i Karlstad med katten Bamse.

Helt oväntat dyker musikern Grégory upp, Ellinors ex från Paris, och Alva springer på Andres under en utekväll. Det är möten som får ödesdigra konsekvenser och skakar om både Ellinor, Alva och Felix. Plötsligt är det som var självklart inte lika säkert länge.

Andres ångrar sig djupt och vill en gång för alla ta sig ur Manfred Mörks klor och få en chans att gottgöra allt, men hur? Kanske kommer hjälpen han behöver från oväntat håll?

För att vinna kärleken och lyckan måste man ibland våga allt, och ibland kan lite julmagi också hjälpa.


Det kanske bara är jag, men tre böcker på åtta månader ... då blir jag skeptisk.



Julstorm över Semesterbokhandeln av Kiley Dunbar
Genre: Feelgood
Serie: Borrow av bookshop (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2024-10-10
Förlag: Pia & Co

Från Bokus
I Clove Lore, den lilla byn vid Devons kust, håller invånarna på att förbereda sig inför julen. Det pyntas och bakas och snart är det dags för en ny tillfällig bokhandlare att ta vid på den pittoreska Semesterbokhandeln vid torget. Men islänningen Magnús Sturluson visar sig vara helt immun mot julmyset. Efter att både karriären och relationen har kraschat har han motvilligt begett sig till England, och han ser framför sig en stilla jul i ensamhet, omgiven av böcker. Alexandra Robinson är på flykt, både från sin otrogne exman, men också från sin hemstad där ryktena cirkulerar fritt. När hennes båt kantrar utanför Clove Lores hamn blir hon räddad av byns excentriska befolkning. Och trots att hon tappat all tro på kärleken blir hon snabbt intresserad av den hemlighetsfulle Magnús

Jag gillar inte att jag är så förutsägbar att jag lockas av en bok med ordet bokhandel i titeln. Men vad ska man göra ...



Den engelska agenten av Kelly Rimmer
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 370
Utgivningsdatum: 2024-10-16
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
1970. I efterdyningarna av sitt krigsdrabbade förflutna lider Noah Ainsworths fortfarande av minnen från sin tid som brittisk agent i Frankrike. Men en kritisk hjärnoperation ger Noah minnesluckor och en obesvarad fråga plågar honom: Vem var agenten som räddade hans liv under det där sista, tragiska uppdraget?

Fast besluten att få svar ger sig Noahs dotter, Charlotte, iväg och lämnar deras mysiga hem i Liverpool. Hennes sökande leder till två till synes vanliga kvinnor, Chloe och Fleur, och deras otroliga liv som orädda spioner på främmande mark. Men när Charlotte reder ut deras heroiska arbete och koppling till Noah, stöter hon oavsiktligt på bevis från en dubbelagent som lurar omkring oroväckande nära hennes hem. Snart är Charlotte indragen i ett förrädiskt spindelnät av hemligheter och en chockerande historia från krigets sista dagar avslöjas.


Låter som en spionthriller, som inte alltid passar mig, men det är ju Kelly Rimmer.



Snövit jord av Lilja Sigurðardottir
Genre: Thriller
Serie: Áróra (3)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2024-10-18
Förlag: Modernista

Från Bokus
En snöig vintermorgon hittas en övergiven fraktcontainer nära Reykjavik. Inuti den återfinns fem unga kvinnors kroppar, en av dem med nöd och näppe i livet. Medan kriminalkommissarien Daníel nu tilldelas sin karriärs hittills mest brutala fall, fortsätter Áróra sökandet efter sin försvunna syster. Efterforskningar i en misstänkt mans bakgrund leder till en oväntad upptäckt: Mannen visar sig vara förlovad med Daníels före detta hustru. Och sambanden ska inte upphöra där.

Daníels och Áróras utredningar ställer dem båda mot hänsynslösa brottslingar med skräckinjagande agendor. Och när temperaturen sjunker och deras arbete försvåras av dygnet runt-mörker och frusen snö blir deras efterforskningar allt farligare - för alla.


Ojdå. Kanske dags att läsa andra delen snart då.



Jul på katthotellet av Jessika Devert
Genre: Feelgood
Serie: Katthotellet (3)
Antal sidor: 313
Utgivningsdatum: 2024-10-24
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Räkholmen har bäddats in i snö, men trots vintervädret håller Jonnas katthotell öppet. Ön rustar för julmarknad, tennisbanan spolas för att bli en skridskobana och alla planerar inför julafton - men Jonna är osäker på hur hon ska fira i år.

När Jonnas lillasyster Josefin dyker upp och vill sova på hennes soffa tvingas Jonna lära känna sin syster på nytt. Men det mest oväntade besöket står Viktor för - Jonnas lömska ex som en gång i tiden lurade henne på en stor summa pengar. Han hävdar att han söker försoning - men kan Jonna verkligen lita på honom?

När den 24:e närmar sig måste Jonna ta stora beslut för att rädda sin egen jul. Men kanske har hennes vänner andra idéer ...


Det här är en serie som jag inte har börjat läsa än.



Lämna inget spår av Jo Callaghan
Genre: Kriminalroman
Serie: Kat & Lock (2)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2024-10-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
När en kropp hittas korsfäst på toppen av Mount Judd läggs fallet på AIDE Lock - världens första AI-polis - och kriminalintendent Kat Frank. Det är det unika polisparets första icke-kalla fall, och de hamnar omedelbart i rampljuset.

När ännu en kropp påträffas, även den korsfäst, ser det ut som att mördaren bara börjat. Polisen uppmanar traktens män att vara på sin vakt, och Framtidens polisenhet kastas in i ett fientligt mediedrev medan de desperat söker efter kopplingar mellan de två offren. Ska de ha en chans att förhindra ytterligare ett mord måste de agera blixtsnabbt.

Kat Frank förlitar sig inte minst på sin instinkt, Lock drivs av ren logik. Båda kommer att behöva prestera på toppnivå för att sätta dit gärningsmannen - en mördare som vet allt om rädsla och hur man utnyttjar den.


Nu snackar vi! Denna måste jag läsa.



Snälla, bli min igen av Mhairi McFarlane
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 356
Utgivningsdatum: 2024-10-29
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Elliot Owen är stilig, charmig - och världsberömd. Dessutom är han galet kär i Edie Thompson: en vanlig medborgare med tomatsoppsfläckar på sin kappa. Båda vet att det kommer bli svårt att få förhållandet att fungera, men de passar helt enkelt för bra ihop för att inte försöka.

Edie upptäcker snart att pressen är som en tredje person i deras förhållande, att de oftast har ett hav mellan sig och att vackra skådespelarkollegor kommer närmare hennes pojkvän än hon själv.

Är hon och Elliot en saga som blivit sann, eller snarare ett varnande exempel på vad som händer om du får allt du drömt om? När en ny man dessutom gör entré i Edies liv ställs allt på sin spets.


Jag har ju sagt många gånger att jag vill läsa mer av henne.



Den skenheliga tornväktaren av Christina Olséni & Micke Hansen
Genre: Kriminalroman
Serie: Ystadmorden (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2024-10-31
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Tidigare kriminalkommissarie Frank Moberg har knappt hunnit påbörja sin fridfulla pensionärstillvaro förrän stadens mest omstridda tornväktare, Urban Sundberg, hittas död uppe i Mariakyrkans tornrum. Eftersom Frank tidigare jobbat med en utredning där den numera avlidna tornväktaren figurerat, låter han sig motvilligt övertalas av Ystads nytillträdde polischef att åta sig det komplicerade fallet.

Franks dotter Sara har dagarna före mordet flyttat in i det gathus på Sladdergatan i centrala Ystad där tornväktaren tidigare bott, och efter hans död börjar hon på eget bevåg nysta i hans förflutna. När så ytterligare en person med anknytning till Mariakyrkan hittas avliden ökar pressen rejält på Frank. Samtidigt får han fullt upp med sin kärnfriska far Gösta, som är i full gång med att planera en storslagen generalrepetition av sin egen begravning.


Jag vill verkligen läsa mer av den här duon.



Ett mord i taget av Karsten Dusse
Genre: Thriller
Serie: Mindfulnessmorden (1)
Antal sidor: 416
Utgivningsdatum: 2024-10-07
Förlag: Bokförlaget NoNa

Från Bokus
Av alla försvarsadvokater är Björn Diemel gangsterbossarnas favorit. Ingen annan levererar lika säkert som han. Björn själv lever i lyx, men betalar för det med stress. Han hinner inte träffa sin dotter och är frånvarande även när han är närvarande. Till sist ställer hans fru ett ultimatum: Gå en mindfulnesskurs eller se fram emot ett liv utan din familj.

Björn går inte bara kursen, han börjar snart praktisera sina nya lärdomar med förbluffande framgång. Men kanske inte riktigt på samma sätt som hans fru och mindfulnesscoachen hade tänkt sig. När Björns viktigaste klient, en hänsynslös gangsterledare, stör kvalitetstiden med dottern tar Björn några djupa andetag medan hans klient tar sina sista i bakluckan på Björns Audi A8. Därmed påbörjar Björn en halsbrytande inre och yttre resa.

Andas in, andas ut ... döda.


Låter lite annorlunda.



Frälsarens nya gymnastikskor av Sebastian Avindell
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 270
Utgivningsdatum: 2024-10-23
Förlag: LB Förlag

Från Bokus
Ingemar brukade älska vårens övergång till sommar, en tid av förväntningar, men i år är det annorlunda. Det som skulle bli hans födelsedagsfirande, ersätts av den mindre angenäma överraskningen av att komma på sin fru med att vara otrogen med grannen.

En krossad bilruta och ett antal mil senare stannar Ingemar till vid en kyrka i en mindre ort. Felaktigt antas han vara den nya prästen hos församlingen. Ingemar vågar inte säga nej och snart är han så inblandad i kyrkans kamp mot kommunens hot om nedstängning, att det är svårt att dra sig ur.

Ingemar har försatt sig i en absurd situation som kräver råd. Under ett besök på en skola träffar han tonåringen Alba, som inte har vågat besöka sin mammas grav sedan hennes bortgång och vägrar prata om det. En speciell vänskap växer fram och Ingemar som aldrig har bett om något upptäcker en sedan länge undangömd tro på sig själv.


Gillade hans förra bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar