söndag 22 september 2024

Smakebit på søndag: España por favor

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Drygt en vecka av semestern har gått och livet är bra här i Spanien. Det kan vara sista gången vi är här så jag försöker ta in och njuta så mycket det bara går.

Boken jag läser nu är väl inte spansk i egentlig mening, men den utspelar sig i Spanien; España por favor av Åsa Hellberg. De är faktiskt bara typ en mil från mig. Jag har läst en hel del böcker av henne och jag gillar henne. Alla de jag har läst handlar om kvinnor som är i min egen ålder och det är inte speciellt vanligt.

Min smakebit är från sida 349 i e-boken:
När dagen var över hade de sett de objekt som Lotta bett dem titta på, och Mia och Noora kunde äntligen koppla av och strosa genom stan. Det var fortfarande hett men nu var det som om de hade vant sig och plötsligt kändes temperaturen rätt skön. Loppan skötte sig exemplariskt där han promenerade vid Mias sida, och så fort de gick in någonstans höll hon honom i famnen. De hade oroat sig för de varma gatorna för Loppans trampdynor var inte vana, men än så länge gick det bra.
    "Åh, vad jag tycker om Spanien så här långt", sa Mia lyckligt. "Kan vi inte testa sangria, det har jag längtat efter? Sitter vi ute får ju Loppan vara med. Han kan ligga under bordet i skuggan."

9 kommentarer:

  1. Den här har jag funderat på att läsa, men jag får nog läsa den i Sverige. Hur kommer det sig att det kanske är sista gången?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. har aldrig varit i Spanien, tack för smakbiten, minns att jag fick tvål av någon släkting med den där dansande donnan när jag var barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. har inte varit i Spanien menjag skulle gärna åka dit

      Radera
  3. Tack för smakbiten! Har läst några böcker av författaren.

    SvaraRadera
  4. Det låter skönt! Har funderat på att läsa boken. Kanske är det dags nu.

    SvaraRadera
  5. Jag har faktiskt inte läst Hellberg ännu.

    SvaraRadera
  6. känner väl igen författarnamnet men jag har inget läst ännu

    SvaraRadera
  7. Inte min genre av böcker som hon skriver, jag behöver mer drama...I Spanien var jag varje sommar i ungdomens glada dagar, eller Mallis, men det tillhör ju Spanien. Har det inte blivit lite väl varmt därnere nuförtiden? Tack för smakbit, fortsätt njut av semestern

    SvaraRadera