torsdag 26 september 2024

Hett i hyllan #476

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är faktiskt bara tre böcker från julafton 2021 som fortfarande är olästa och detta är den andra.
Det fanns mer än en anledning till att jag önskade mig Box av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus.

Den största anledningen är att jag gillar Camilla Läckberg. Jag har läst det mesta hon har skrivit (dock inte böckerna om hämndlystna Faye) och det passar mig i alla fall. Och så var det detta med Henrik Fexeus, som alltså är en mentalist. Är det något som fascinerar mig så är det mentalister. Detta är i alla fall första delen och har kommit tre. Om det är tänkt att bli fler vet jag inte. Jag tror att jag måste flytta upp denna i läskön.

Så här står det på baksidan:
När en kvinna hittas död i en låda som genomborrats av svärd står polisen frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi. De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas innan offren blir fler. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det. Båda bär dessutom på mörka hemligheter. Deras förflutna tycks höra samman med det som sker och tempot skruvas upp alltmer. De behöver ligga steget före mördaren, lära känna vansinnet för att kunna stoppa det.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

4 kommentarer:

  1. Är han tankeläsare alltså?
    http://mosstanten.se/2024/09/26/hett-i-hyllan-269-dykvinnan/

    SvaraRadera
  2. Läckberg har jag läst och gillat, har många av hennes böcker kvar dock att läsa.
    Men denna låter intressant just på grund av sammarbetet med Fexus.
    Min finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-vecka-39-2024.html

    SvaraRadera
  3. Ska erkänna att jag var tvungen att googla på 'mentalist'. Läckberg har jag faktiskt aldrig läst. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-58.html

    SvaraRadera
  4. Det här var faktiskt ett samarbete jag inte lockades av https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/09/26/hett-i-hyllan-411/

    SvaraRadera