fredag 9 mars 2012

Bokbloggsjerka 9 – 12 mars

Annikas bokbloggsjerka varje fredag har faktiskt blivit en del av min egen TGIF och det är alltid lika kul att se vilken veckans uppgift blir.

Veckan fråga är: Nu ger jag dig ett virtuellt presentkort värt 1000 kr. Vilka böcker skulle ligga i din korg när du väl har kommit fram till kassan?

Ps. Eftersom det här är en variant av en fråga som vi redan har haft kommer här en bonusfråga: Finns det en översättare som du tycker är risa/rosa?

Oj, oj, oj det finns ju på tok för många böcker som jag vill ha. För att göra det lite enklare för mig väljer jag att bara ta med inbundna böcker, eftersom dessa 1000 kronor är som att få en present och som present önskar jag alltid bara inbundet. Summan blir lite, lite högre än 1000 kronor (1018), men jag kan stå för mellanskillnaden själv :)

Dessa sex böcker skulle beställas ögonaböj:

Till offer åt Molok av Åsa Larsson - Femte och vansinnigt efterlängtade delen om Rebecka Martinsson. Jag är riktigt glad i Åsa Larssons böcker.

Mörk jord av Belinda Bauer - Den här boken har ju nästan alla redan läst och alla (nästan) verkar vara rörande överens. Den är allt som man kan önska av en bok.

Jag kan se i mörkret av Karin Fossum - Jag har ju läst nästan allt annat av Fossum och jag tycker hon skriver riktigt bra historier. Den här ska dessutom vara riktigt otäck. Har jag hört.

Tistelblomman av Amanda Hellberg - Nu har jag ju äntligen läst Styggelsen och jag fortsätter gärna att läsa Amanda Hellberg.

Gengångare av Jo Nesbø - Del nio om Harry Hole. Efter att ha läst de sju första så kan jag väl konstatera att Jo Nesbø ligger bra till för att vara min absoluta deckarfavorit.

Evig natt av Michelle Paver - Klaustrofobisk, ryslig, otäck, spöklig har jag hört att denna ska vara. Och ja, nämnde jag klaustrofobisk?

Och så var det ju bonusfrågan... den ställer till med lite mer problem eftersom jag verkar läsa mest av svenska författare. Men om jag nu ska välja någon så får det ju bli han som översätter Kings böcker, bland annat mastodontserien Det mörka tornet och Under kupolen. Inte en enda gång tänkte på att det skulle ha varit fel eller konstigt. Nu har jag ju inte läst dem på originalspråk, men det kändes som att också böckernas känsla förmedlades på ett bra sätt.

18 kommentarer:

 1. Kul fråga! Det är intressant att se vad alla väljer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske skulle ha valt pocket i stället, så kunde man fått flera :)

   Radera
 2. jag tror inte jag tänker så mycket på översättningar. Man fattar ju oftast hur det ska vara och då märker jag det inte.. kanske jag som är dålig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju just det. En översättare ska ju inte märkas :)

   Radera
 3. Åh Åsa Larsson fanns ju också med en ny bok! Attans jag hade helt glömt att lägga henne på min önskelista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tittade på din lista så såg jag att även jag missat lite. Det verkar inte spela någon roll hur mycket man funderar, det är alltid någon bok som felas :)

   Radera
 4. Det är ju så med översättare att man inte tänker på dem..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara trist att ha ett jobb som man bara blir uppmärksammad om man gör ett dåligt jobb. Fast nu när jag tänker på det så verkar det som att nästan alla jobb är sådana...

   Radera
 5. Tistelblomman glömde jag! Det kommer jag högst troligen att köpa på riktigt, fast vet inte när.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst Döden på en blek häst än och inte köpt den än heller. Men båda böckerna kommer att finnas i min hylla. Så småningom.

   Radera
 6. Mörk jord av Belinda Bauer är fantastiskt bra och jag håller på att längta ihjäl mig tills hennes andra bok ska dimpa ner i min brevlåda.

  Jag blev grymt besviken på Åsa Larssons senaste bok men jag kommer nog trots det att läsa boken du nämner här.

  I skrivande stund håller jag på att läsa Jo Nesbös Pansarhjärta och i går lånade jag Gengångare på bibblan. Jag har lite svårt för Harry Hole men jag gillar honom bättre hittills än vad jag gjorde i de två första böckerna så man vänjer sig kanske :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog hos dig jag läste första recensionen om Mörk jord och sedan känns det som att alla skrivit bra om den :)

   Harry Hole ja, jag visste inte vad jag skulle tycka efter de två första böckerna, men jag fortsatta läsa ändå. Jag tror han liksom smyger sig in i ens liv, utan att man egentligen är medveten om det :)

   Radera
 7. Vilken intressant korg! :)

  Jag äger en hel del äldre Stephen King som trycktes under 80-talet och oj, de är då inte roliga. Inte för att det är fel på översättningen, utan därför att det är hur mycket stavfel som helst i dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte ihåg riktigt om det var mycket fel i dem, mest för att det var nästan 30 år sedan :) Men jag har svaga minnen av lite frustration, förmodligen var jag inte lika känslig då som jag har blivit nu :)

   Radera
 8. Jag har missat att Åsa Larsson kommit med en ny bok. Äntligen säger jag också!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju jättelängesedan den förra i serien kom, 2008 tror jag. Så ja, äntligen! Hoppas den är riktigt, riktigt bra.

   Radera
 9. Tror jag skulle kunna låna en del av dina köp;-)
  Belinda Bauer står in min hylla på engelska och ropar på mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla de här böckerna kommer att stå på önskelistan som sambon får i god tid före min födelsedag. Belinda Bauser kommer nog att stå som fyra på den listan och jag hoppas att det innebär att jag får den :)

   Radera