måndag 5 mars 2012

Bokhyllerunda: B

Dags för titlar på B och sådana fanns det 54 stycken av. Här är fem av dem. Och ja, jag vet att det bara är fyra böcker på bilden.Brott och straff (Fjodor Dostojevskij) - Mitt första möte med Dostojevskij blev inte helt angenämt. Tvingade mig igenom den här i gymnasiet och hade en knapp vecka på mig att läsa den och skriva en recension. Men på något sätt har den ätit sig in i min hjärna och fastnat där. Omläsning får det nog bli så småningom.

Benrangel (Stephen King) - Min målsättning är att ha med en King-bok på varje bokstav. Jag har inte kollat än om det kommer att fungera... Den här är den bästa jag har på B.

Bekännelsen (John Grisham) - Fruktansvärd bok och jag läste den med ständigt förhöjt blodtryck. Så här kan det väl ändå inte fungera?

Bilbo (J R R Tolkien) - Sagan om ringen i all ära, men det här är min favoritbok av Tolkien. Underbar saga.

Bastarden från Istanbul (Elif Shafak) - Inte med på fotot eftersom den just nu bor (tillfälligt) hos min syster. Det är alltid intressant att läsa om olika kulturer och denna var speciell på mer än ett sätt. Och maten. Maten...

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte att jag hade många böcker på B men 54 måste väl vara en av de bokstäver som du har flest böcker på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att både F, M och S är fler. Och D och E om man räknar med de, det, en och ett, men det var väldigt många på B. B är en fin bokstav :)

   Radera
 2. Herrejösses! 54 böcker! Mina bokhyllor kändes genast mycket tommare än innan jag läste ditt inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev faktiskt lite förvånad att det var så många på B. Vad är så speciellt med B liksom?

   Radera