lördag 24 mars 2012

Kommande böcker i april 2012

Paradisoffer av Kristina Ohlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Fredrika Bergman 4
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2012-04-04
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas. Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet.

Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut.


Jag har visserligen bara läst den första i serien, Askungar, men oj, vad bra den var. Del två och tre står redan i hyllan och väntar. Och här kommer del fyra...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Den enes död av Peter James
Genre: Kriminalroman
Serie: Roy Grace 5
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2012-04-10
Förlag: Damm

Från Bokus
Hur mycket är ett liv värt? Skulle du kunna döda en annan människa om du fick tillräckligt mycket pengar? Och om du hade valet att rädda ditt eget barns liv eller livet på ett barn du aldrig träffat, vad hade du valt?

Liket av en tonåring hittas strax utanför Brightons kust. Strax därefter påträffas ytterligare två döda kroppar. Gemensamt för de tre är att samtliga saknar inre organ.
Samtidigt vårdar en orolig mamma i Brighton sin allt sjukare tonåriga dotter. Det enda som kan rädda henne nu är en organdonation. Tiden är alltför knapp och kön är lång men en tillräckligt desperat mor kan hitta andra vägar .

Roy Grace utreder mordet på de tre ungdomarna och spåret för honom till Rumänien och till utsatta gatubarn, beredda att tro på vad som helst som till synes omtänksamma människor lovar dem.


Ja, det är ju det där med Peter James... Jag har ju lovat honom en andra chans och första (och faktiskt andra också) boken om Roy Grace väntar i hyllan. Vi får se om det blir någon del fem...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Den sista safarin av Deon Meyer
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 420
Utgivningsdatum: 2012-04-13
Förlag: Weyler

Från Bokus
Krugerparken är en av Sydafrikas största attraktioner. Men det försvinner folk bland de vilda djuren.

Emma le Roux har inte hört av sin bror på tjugo år. Hon hyr in Lemmer, en frilansande livvakt, för att leta upp honom. Lemmer är en bitter och besviken man, längst ner på skalan över de bittra och besvikna.

Någon vill att Emma och Lemmer ska misslyckas. Någon vill ha mer av Krugerparken.


Deon Meyer har jag fortfarande inte läst något av, dock står inte mindre än tre böcker redan och väntar (har någon hört det förut?). Blir det inte i år så blir det nästa. Underligt nog står det på förlagets sida att boken kommer i maj...?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Hela havet stormar av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Opcop 2
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2012-04-20
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Under några dagar inträffar tre uppseendeväckande dödsfall på olika platser i Europa. Trots att händelserna inte verkar hänga ihop anar Paul Hjelm och hans kolleger i Opcop ett samband. En plastikkirurg som lett ett hemligt EU-projekt hittas död i sitt hem i Belgien - självmord eller mord, det är frågan. En albansk vapenhandlare skjuts under våldsamma former ihjäl på en sportbar i Stockholm, och sedan hittas det knivskurna liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker på en fängelseö utanför Toscana. Och det tycks föreligga en påtaglig risk för fler.

Opcop-gruppen, fortfarande stukad efter mordet på två av sina medlemmar, upptar nu jakten på en eller flera mördare. Men inget är så enkelt som det verkar och trådarna pekar åt flera olika håll. På något sätt verkar det ha att göra med en ökänd fängelseö där fångar har dumpats utan mat, med fasaväckande experiment i forskningens namn, och med andra skamfläckar i mänsklighetens moderna historia.

Hela havet stormar är andra, fristående delen i en planerad kvartett.


Arne Dahl... enligt mig Sveriges bästa deckarförfattare. Andra delen i serien om Opcop är ju bara ett måste, även om jag inte var överdrivet förtjust i första delen, Viskleken.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Döda talar inte av Ann Cleeves
Genre: Kriminalroman
Serie: Vera Stanhope 4
Antal sidor: -
Utgivningsdatum: 2012-04-30
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
En ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. Kort därefter drunknar hennes lille son i ett badkar. Ett år senare hittas socialsekreteraren som arbetat med fallet strypt i ett badhus. Den som finner kvinnan är Vera Stanhope: kriminalkommissarien som arbetar för mycket, väger för mycket, dricker för mycket. Tillsammans med polisassistent Joe Ashworth försöker hon lösa fallet, då ännu ett mystiskt lik dyker upp i den pittoreska småstaden.

Jag har inte riktigt bestämt mig än för om jag ska ge mig på serien om Vera Stanhope. Shetlandskvartetten har jag bara en bok kvar av och jag har vekrligen gillat de böckerna. Och detta är inte andra delen i serien, det är fjärde, men den andra på svenska.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

7 kommentarer:

 1. Jag ser mycket fram emot Kristina Ohlssons nya bok (jag har läst alla innan).
  Ang. Ann Cleeves så har jag heller inte bestämt mig för om jag ska läsa böckerna om Vera Stanhope. Just nu känns det inte så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg något avsnitt av Vera Stanhope på TV, men jag kan inte påstå att jag gillade den versionen. Och så blir jag ju lite irriterad över att de börjar att översätta mitt i en serie. Varför inte börja med första delen?

   Radera
  2. Jag såg också lite av den tv-serien och blev heller inte så inspirerad. Och som sagt att inte börja från början av en serie...

   Radera
 2. Så Viskleken är alltså en ny serie? Det hade jag nog inte fattat... Ohlsson blir ju intressant, men jag måste läsa tvåan och trean först då. Peter James och Ann Cleeves har jag redan läst faktiskt (på engelska).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså ny och ny :) Det är samma människor, men nu heter de Opcop och jobbar med internationella brott.

   Jag får se hur jag gör med Ann Cleeves och Peter James, just nu lutar det inte åt något håll alls :)

   Radera
 3. Åh jag längtar till Kristina Ohlsson's fjärde bok kommer ut, de andra tre är så ruskigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag måste snart ta och läsa tvåan och trean. Tyvärr står de ganska långt bak i kön, kanske måste jag flytta fram dem.

   Radera