onsdag 7 mars 2012

Min litterära resa i februari 2012

Rent geografiskt så var februari en riktig besvikelse, eller egentligen inte. I alla fall blev det en klurig månad att göra en karta över...

Jag började i ett fantasiland, i ett område som heter Bygden och Södra utmarken som får representeras av Älvdalen (författarens födelseplats) och så vitt jag vet kan det faktiskt vara rätt område. Här var det riktigt kallt, både ute och inne. Resan gick sedan vidare till en påhittad förort i Stockholm, som får representeras av Täby (författarens födelseplats) och här var det, om möjligt, ännu kallare. Bildligt talat.

Därefter dök jag upp i Marstal, Danmark, men det var bara min hemmahamn och därifrån reste jag i stort sett jorden runt. Här fick jag känna på hur det var att vara sjöman från mitten av 1800-talet och hundra år framåt.

Sedan var det dags för Stockholm igen, det hela började i Tumba, där nästan en hel familj blev mördad, sedan blev en pojke kidnappad och vi gjorde en avstickare till Norrland. Efter den upplevelsen tyckte jag det var dags att sticka över till New York och slåss lite mot maffian. Klyschorna haglade och ett tag befann jag mig till och med i en hajtank.

Därefter var det dags att jaga fler förbrytare, återigen i Stockholm. Den här gången var det rikspervon Christopher Silfverbielke jag hade att göra med. Inget jag rekommenderar för pryda och äckelmagade.

Månaden avslutades i den fiktiva byn Skardala, som jag helt fräckt placerar i Varnhem, författarens födelsestad. Här träffade jag på medier och det var inte i form av tidningar och TV, utan den mer paranormala sorten. Inte heller någon direkt angenäm upplevelse, men onekligen otäck och spännande.


Visa Februari 2012 på en större karta

6 kommentarer:

 1. Kul sammanfattning av månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite trist månad på kartan bara, det var väldigt mycket Sverige... Och det ser nästan likadant ut nu i mars :)

   Radera
 2. Du har väldigt många bra och roliga idéer. :-)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jag tror jag får börja ta hänsyn till bokens "kartmässighet" nu också, så det blir en kul karta :)

   Radera