tisdag 20 mars 2012

Topp tio på min vill-läsa lista i vår

Dags igen för Topp Tio Tisdag, eller som det heter i original, Top Ten Tuesday, det var ett tag sedan nu. Den här veckan handlar det om vilka tio böcker som står högst på vårens (mars - maj) vill-läsa lista.

Den här listan skrev jag i vintras och eftersom vi redan är en bra bit in i mars så har jag ju redan läst några av böckerna.

1. Upp till ytan av Margaret Atwood. Hyllvärmare och ingår också i min Boktolva för i år.

2. Fyrmästarns dotter av Ann Rosman. Även denna är både hyllvärmare och del av min Boktolva i år.

3. Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Ja, gissa vad. Den här är också hyllvärmare och Boktolva. Denna har jag redan läst och lite tankar om den kommer om ett tag.

4. Min kamp 1 av Karl-Ove Knausgård. Den här ingår också i en utmaning, men den Nordiska. Detta är den bok jag läser just nu. Och det går trögt. Riktigt trögt.

5. Alltid skogen av Sanna Tahvanainen. Ännu en bok för den nordiska utmaningen och denna representerar Åland och är tänkt att läsas i april. Det får bli att låna på biblioteket.

6. Livet är kort Rytkönen lång av Arto Paasilinna. Denna ska representera Finland i den nordiska utmaningen och ska läsas i maj. Jag försökte få tag på Kollektivt självmord, men den verkar inte gå att få tag på. Det fick bli denna i stället.

7. De största vatten av Arne Dahl. Femte delen i serien om A-gruppen. Den här serien är en helt inofficiell utmaning och jag har tänkt att läsa hela serien under året.

8. Pansarhjärta av Jo Nesbø. Del åtta om Harry Hole. Jag är alldeles tokig i de här böckerna och har sparat denna så det inte ska bli så långt uppehåll till del nio. Som jag hoppas få när jag fyller år.

9. Mannen i sjön av Arnaldur Indriðason. Fjärde delen om Erlendur Sveinsson. Den här har jag också redan läst och tankar om den kommer den här veckan.

10. En sannolik historia av Karin Alvtegen. Ännu en hyllvärmare. Jag har läst fem andra böcker av Alvtegen och gillade dem väldigt mycket. Därför är det ju ännu mer obegripligt att denna blivit stående oläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar