fredag 2 mars 2012

Bokbloggsjerka 2 – 5 mars

Efter en jobbig vecka är det äntligen fredag igen och med den är det också dags för Annikas bokbloggsjerka.

Veckan fråga är: Finns det någon bok som har fått översvallande recensioner men som du själv absolut inte tyckte om?

Det här är ju en väldigt intressant fråga och ja, det finns några böcker som alla andra tycks älska, men som jag inte alls var överdrivet förtjust i. Eftersom frågan innehåller som du själv absolut inte tyckte om, så finns det egentligen bara ett alternativ.

Borta med vinden av Margaret Mitchell är en sådan bok för mig. Jag kan inte för mitt liv begripa vad andra gillar med den. Det var visserligen väldigt längesedan jag läste den (mellan 25-30 år sedan) och visst, det kan ju ha berott på att jag inte var mottaglig då, men jag har inga som helst planer på att läsa om den. Det finns så många andra, bra, böcker att läsa i stället.

16 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt aldrig läst den, har för mig att jag började en gång men läste inte så långt då. Var nog lite för ung för att orka mig igenom den då, men har funderingar på att testa en gång igen, någon gång, om jag får tid. Det är ju så många böcker som ska läsas :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man bör kanske ha läst den, det är ju trots allt en klassiker :)

   Radera
 2. Jag har inte läst den boken och jag kommer inte ihåg att jag sett filmen heller faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen ja, den försökte jag mig på också. Det gick inget vidare det heller :)

   Radera
 3. Det var ett oväntat och ovanligt val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett par till böcker som andra hyllat och som jag inte gillat riktigt lika mycket. Men Borta med vinden är egentligen den enda som jag, nästan fysiskt, fick tvinga mig igenom.

   Radera
 4. Jag har aldrig läst boken eller sett filmen. Det är en av min mormors favoritböcker och det brukar vara en ganska bra indikator på att jag kommer tycka att det är en okej bok, men inget att skriva hem om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är hemskt glad över att jag har läst den, för det är väl nästan en måste-bok, men det är som sagt inget jag vill läsa igen.

   Radera
 5. Jag håller med Minimarie. :)
  Inte för att jag tycker boken är så himla bra, men det är inte en man läser om varje dag nu förtiden. Intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mest för att jag sett den på så många favoritlistor den senaste tiden och så sitter jag där helt oförstående :)

   Radera
 6. Jag har inte läst den, men den känns ju som en sån där bok som man borde ha läst. Och det brukar aldrig bli bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen gillar jag inte måste-böcker, men ibland så får man bita i det sura äpplet. Jag är glad att jag kom igenom den i alla fall.

   Radera
 7. Oj, men jag gillade verkligen "Borta med vinden". Men den hamnar ju i samma kategori som "Wuthering heights"- huvudpersonerna är av det mera osympatiska slaget. Jag har förstått att det också är en bok som framkallar delade reaktioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan nog stämma, jag har för mig att jag avskydde dem allihop :)

   Radera
 8. Jag läste Borta med vinden i tonåren, kanske var jag fjorton eller femton, och tyckte mycket om den. Troligtvis var det helt rätt ålder att läsa den boken och jag är inte så säker på att jag skulle vara lika förtjust i den om jag lästa om den nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ärligt erkänna att jag inte minns den jättebra, men jag kommer ihåg att det var en plåga att ta sig igenom den. Jag kanske var för gammal när jag läste den då :)

   Radera