onsdag 18 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 20

Återigen dags för veckans bokbloggsfråga som ordnas av Carola på barnboksbloggen.

Veckans bokbloggsfråga är: Hur har du organiserat dina bokhyllor? Efter tema, efter ämne, efter format, efter färg, efter författare, eller...

För mig finns det bara ett sätt att organisera en bokhylla; i strikt alfabetisk ordning efter författarens efternamn. Förmodligen kommer det inte som någon som helst överraskning för den som följer min blogg. Struktur är vackert!

Det som ställer till problem just nu är att alla bokhyllor är fulla och egentligen finns det inte plats för någon mer. Vilket betyder att nya böcker stoppas in ovanpå de andra. Det är ju helt OK, tillfälligt, men kruxet är lite att vissa bokstäver helt enkelt är väldigt väl representerade bland nyinköp och då hamnar böckerna lite huller om bladder. Det gillar jag inte.

Jag blandar alltså pocket med inbundet och svart med rött. Personligen tycker jag att bokhyllan blir mer levande när det böljar upp och ner och skiftar i färg. Jag förstår ju att detta strider mot min kärlek för struktur, men ibland så går jag utanför min lilla box :)

16 kommentarer:

 1. Det låter väldigt snyggt att ha det sorterat så :) Jag tror jag provade det en gång men det blev inte så fint, antar att det skulle bli bättre när jag länge fram har fler böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framför allt så blir det lätt att hitta :)

   Radera
 2. Jag blandar också pocket och inbundet just för att jag vill ha de i alfabetisk ordning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alfabetiskt är den bästa ordningen ;)

   Radera
 3. ungefär som här - ganska mycket böcker hos oss :)
  Maken och jag har separata hyllor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambon hade ett fåtal böcker när vi flyttade ihop och de är införlivade bland mina nu. Även om jag vet precis vilka som är hans :)

   Radera
 4. jag tycker ju att böcker är snyggt i största allmänhet. och pocket tål mycket väl att blandas med häftet och bundet. precis som Hannele har maken och jag helt skilda hyllor. någonstans måste ju gränsen gå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambon lyssnar bara på böcker på Storytel nu så det kommer inte in fler böcker där. Tack och lov...

   Radera
 5. Haha sorterar oxå så men har oxå fullt så nu måste jag flytta om lite för att få plats... vet bara inte hur.. måste nog gå och fundera på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälper inte hur jag flyttar runt. De böcker som ligger ovanpå fyller en egen Billy så det funkar inte. Och ja, jag har räknat :)

   Radera
 6. Haha, känns som om jag kunde skrivit det här inlägget ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt när det visar sig att jag inte alls är ensam i min strukturerade tillvaro ;)

   Radera
 7. Jag har en speciellt pocket hylla men det var mer för det var praktiskt. Bara man hittar så kan man sortera efter färg eller vad som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft funderingar på pockethylla, de är ju lägre så det skulle få plats fler. När man blandar slösar man ju lite på utrymmet. Men sedan blir jag nojig när jag funderar på delade serier och liknande :)

   Radera
 8. Det låter ungefär som här, även om jag just nu har ganska gott om utrymme efter en liten ombyggnad för ett par år sedan. Men så plötsligt så har man en faslig massa böcker som ska sorteras under t ex A och utrymmet fram till B är för litet.... Ja du förstår säkert hur jag menar. Kaos blir det om man inte vill plocka om alla böcker från början ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den tiden när jag hade bokhylleutrymme över så flyttade jag runt böckerna åtminstone en gång om året så att alla ovanpå-böckerna kunde sättas in på sin rätta plats. Även om jag köpte en ny bokhylla så skulle inte alla ovanpå-böckerna få plats...

   Radera