torsdag 5 maj 2016

Hett i hyllan #38

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

2012 börjar gå mot sitt slut och den här veckan är det dags för en författare som inte var speciellt känd när boken gavs ut (första gången) 2009, men nu har hon en trogen läsarskara.
Jag har läst alla de senare böckerna som Sharon Bolton har gett ut, men faktiskt inte hennes debut, Rov (eller Offer som den heter i nyutgåvan). Jag kan helt ärligt inte alls berätta vad detta köp grundade sig på, eftersom jag då (i november 2012) inte hade läst en enda av hennes böcker, inte heller ägde jag någon av dem. Däremot ser jag att jag fick första delen om Lacey Flint i julklapp samma år, vilket borde betyda att den fanns på min önskelista, vilket borde betyda att jag i alla fall hört talas om henne.

Vilken tur att jag gillat de fem böcker jag läst av henne! Märkligt hur det kan bli ibland...

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Rov - läskig titel! Synd att de bytte namn till Offer. Jag har inte läst en endaste bok av Bolton, men jag har förstått att många gillar hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är ju Offer mer "rätt" eftersom den heter Sacrifice på engelska, men jag gillar inte när de byter namn på nyutgåvor. Det är så lätt att bli lurad att det är en ny bok...

   Radera
 2. Jag har faktiskt Ond Skörd oläst i hyllan. Men den har jag köpt senare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ond skörd finns i min hylla också. Kanske får den vara med på en egen Hett i hyllan om något år :)

   Radera
 3. Jag är alldeles soldäst, så jag höll på att glömma bort att lägga upp ett inlägg: http://lacrimamens.com/blog/hett-hyllan-38.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soldäst... ett bra och passande ord :)

   Radera
 4. hittade en aktuell godbit: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/05/shakespeare-och-kvinnor.html

  SvaraRadera