fredag 20 maj 2016

Gott och blandat förra veckan

Förra veckan kom det massor av nytt. En bra vecka alltså.

Först dök efterlängtade Ove upp. En film jag varit lite orolig för att se. Nu har jag sett den och oron var fullständigt obefogad.
Inlägg om filmen En man som heter Ove kommer på måndag.

För ett tag sedan vann jag en bok hos Lotten och även den hittade hem till mig förra veckan.
Springpojken av Gabriella Ullberg Westin är andra delen i serien Morden i Hudiksvall. Första delen hade jag inte, men tack vare ett bokbyte med @hannmat så fixade det sig.

Om någon har missat det så har cdon outlet på böcker just nu. Jag har stått emot länge, men så fick jag extra rabatt eftersom jag har cdon+. Då var det kört. Följande sju böcker var vad som blev kvar i varukorgen efter en kraftig rensning.
Den stumma flickan och De underkända, båda av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt, gick bara inte att låta bli. Trots att jag fortfarande inte har läst någon bok i serien. De var ju nästan gratis.

Svart gryning av Cilla & Rolf Börjlind är tredje delen i serien om Rönning & Stilton. Vilket får mig att inse att jag faktiskt inte har skaffat andra delen. Än mindre läst den första. En sån som du av Gillian Flynn har jag ju varit sugen på ända sedan den kom ut, men jag har tyckt att den varit för dyr i förhållande till hur många sidor den är (runt 60 stycken). Nu var det mer ett rimligt pris.

Adam Sarafis är en pseudonym för Linda Olsson och Tom Sainsbury, Ingenting är glömt utspelar sig i Nya Zeeland och är tydligen första delen i en serie, Matakana. Erin Kelly är en författare jag varit nyfiken på ett bra tag nu och då fick Grenar av gift flytta hem till mig (kolla blurben!).

Åsa Larsson är en av mina favoritförfattare och eftersom hon skriver långsammare än vad jag läser så tyckte jag det var dags att prova på hennes barnböcker som hon skriver tillsammans med Ingela Korsell och Henrik Jonsson som illustrerar. Nidstången är första delen i PAX-serien.

10 kommentarer:

 1. PAX serien har vi mycket på jobbet och barnen gillar böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast den här är till mig ;) Funderar på att ge bort sedan, sambons bror har tre barn som kanske kan vara intresserade.

   Radera
 2. Oj där var det massor med trevligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes som en väldigt bra vecka :)

   Radera
 3. Jag måste verkligen ta och se filmen om Ove! :)

  SvaraRadera
 4. Nidstången är så bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är ju lite rädd för det ;)

   Radera
 5. Fyra som jag läst och en film jag sett:-)

  SvaraRadera