torsdag 19 maj 2016

Hett i hyllan #40

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Veckans bokskatt är flera böcker, inköpta under hela 2013 i stort sett.
Jag har egentligen ingen aning om varför första delen i Stephen Booths serie om Ben Cooper och Diane Fry, Svarta hunden, hamnade hos mig. Det gjorde den så tidigt som 2010, men min vana trogen så dröjde det ett tag innan jag läste den. När jag väl hade läst den och upptäckt att det ju faktiskt var väldigt bra det här så uppstod nästa problem. Det var i stort sett omöjligt att hitta resterande delar, i alla fall de med några år på nacken.

I januari 2013 lyckades jag hitta sjätte delen, Dödens plats (som nu är läst), och tionde delen, Flickan i floden. Andra delen, Jungfrudansen (som också är läst), hittade jag på bokrean 2013. Nionde delen, Sista samtalet, hittade jag på en sommarrea. Men mitt stora genombrott kom när jag av en händelse gick in på mitt favoritantikvariat i Malmö (som inte längre finns kvar) och lyckades hitta alla de delar som saknades. Tredje, fjärde och femte (Iskallt spår, Blindspel och Ett sista andetag är redan lästa), sjunde (I skydd av mörkret) och åttonde (Svart som synden) delen fick följa med mig hem denna vackra julidag. Elfte delen (Djävulsklippan) och tolfte (Död och begraven) köpte jag i december samma år.

Serien är med i min Finish That Series Challenge i år och jag betar av en bok varje månad så de böcker jag har ska vara lästa i december och det inkluderar trettonde delen, Redan död, som jag hittade på bokrean förra året. Det betyder inte att serien är slut. Verkligen inte. Fjortonde delen, Bron, kom på svenska i mars, men den har jag inte än. Femtonde delen har ännu inte kommit på svenska.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Jag har ju funderat på att ge den här serien en ny chans. De två första står i hyllan (på engelska). Men femton delar? Hm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite mastigt, eller hur? När jag började köpa på mig de här så hade jag inte riktigt så stort överflöd av (olästa) böcker som jag har nu. Då var det inte så svårt val :)

   Radera
 2. 15 böcker i en serie är inte dåligt :) Då håller en sig sysselsatt.

  Skriver om en bok som jag börjar undra om den har fått permanent hyllvärmarstatus: http://lacrimamens.com/blog/hett-hyllan-40.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte låta bli att undra när han tänker avsluta den.

   Radera
 3. Denna författare har jag varit lite småsugen på ett längre tag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du behöver en serie som aldrig verkar ta slut så kan jag rekommendera denna :)

   Radera