fredag 6 maj 2016

Mer nytt i hyllan

Två väldigt efterlängtade böcker dök upp här i förra veckan.
Döda talar inte av Eva Dolan är en bok jag verkligen sett fram emot att läsa. Jag gillade verkligen hennes förra, Lång väg hem, kanske lite otippat. Tempot var inte det högsta, det var många personer inblandade och det mesta var väldigt detaljerat, saker som jag inte alls brukar uppskatta. Jag hoppas denna nya är likadan! Så här står det om boken på Modernista:
Det är tidig gryning i Peterborough. Europeiska gästarbetare väntar på att plockas upp och köras till sina skift när en bil i hög hastighet kör rakt in bland dem. Föraren avviker från platsen och lämnar död och förödelse efter sig.

Kriminalarna Zigic och Ferreira kallas in från hatbrottsenheten för att utreda fallet. Snart finns en starkt misstänkt gärningsman, och smitningen ser ut att kunna klaras upp fort. Till Zigics och Ferreiras stora lättnad, eftersom de är mitt uppe i ett fall med obehagliga nynazistiska övertoner.

Ferreira tror att den lokale politikern Richard Shotton, ledare för ett nyligen etablerat högerextremt parti, kan vara involverad. Trots hans tidigare karriär inom Royal Air Force och hans politiskt korrekta brasilianska hustru, som pressen älskar.

Men är Shottons extremistiska parti en täckmantel för något ännu mycket farligare? Och finns det dolda förbindelser mellan de båda fallen?
Döda talar inte är den andra boken om Zigic och Ferreira.

Nästa bok som kom var även den en efterlängtad fortsättning, Bödelns sång av James Oswald. Blev kanske lite överraskad av det övernaturliga inslaget när jag läste första delen, men det funkade. Det ska bli intressant att träffa Stuart MacBride och hans kollegor igen. Så här står det om boken på Modernista:
En ung man hittas hängd i sitt hem i Edinburgh. Det ser ut som ett simpelt, sorgligt självmord, men kriminalkommissarie Tony McLean blir förbryllad av det egendomliga självmordsbrevet. En andra hängd man och ytterligare ett underligt meddelande pekar mot ett olycksbådande mönster.

McLean är mitt uppe i en utredning om prostitution och trafficking, och kämpar samtidigt med att försöka koppla ihop de två självmorden. Upptäckten av ett tredje självmord övertygar honom om att det ligger ont uppsåt bakom. När han gräver djupare finner McLean svar som kommer honom närmare inpå livet än han kunnat föreställa sig. Något skräckinjagande stryker omkring på stadens gator – och jakten på det riskerar att förgöra allt som McLean håller kärt.

Bödelns sång är den tredje, fristående boken om kommissarie McLean.

Jag ser verkligen fram emot att läsa båda dessa! Tack för böckerna!

10 kommentarer:

 1. Bödelns sång har jag också fått hem, men Eva Dolans bok hade jag glömt av. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror de kan bli väldigt bra båda två :)

   Radera
 2. Alltså, jag blir ju nyfiken på Bödelns sång. Deckare med övernaturliga inslag vore kanske något för mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt detaljerade beskrivningar av hur offren dött och ganska brutalt, men om du inte har något emot det så kan du ju prova, men börja med första boken då :)

   Radera
 3. Bödelns sång vill jag verkligen läsa. De två första har jag lyssnat på via Storytel men den här har inte dykt upp där än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker verkar dröja ett tag ibland, sambon använder sig också av Storytel och det är inte alltid de nya böckerna är där med en gång.

   Radera
 4. Oswalds del 2 o 3 har förlaget skickat utan att jag bett om det, men jag har ju inte läst 1:an än. Besvärligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onekligen ett besvärligt läge. Kan du inte låna första delen? Tror att det finns en chans att du kanske gillar de här, trots det övernaturliga inslaget :)

   Radera
 5. Ser också fram emot dessa enormt mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har längtat så efter dem att jag inte vet om jag vågar läsa dem :)

   Radera