onsdag 25 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 21

Återigen dags för veckans bokbloggsfråga som ordnas av Carola på barnboksbloggen.

Veckans bokbloggsfråga är: Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)?

Eftersom jag använder mig av det fantastiska bokprogrammet Book Collector så behöver jag inte göra skillnad på lästa och olästa i hyllorna. De står på sin rätta plats från början (eller nja, det är ju fullt så många ligger ovanpå, men de skulle ha stått på sin rätta plats om jag hade haft utrymmet för det).

Lånar böcker gör jag inte, åtminstone inte så ofta att det är ett problem. Har det blivit sammanlagt fem gånger på fem år? Ja, där någonstans ligger det nog.

För tillfället så ställer jag faktiskt mina olästa recensionsexemplar i en hylla bredvid datorn. På det viset kan jag lätt se hur många och vilka (eller nja, jag har ju inte gjort detta så länge så de gamla står inte där, men det skulle de ha gjort om jag hade börjat tidigare).

Böcker jag läst ställs i en (annan) hylla bredvid datorn. På ena sidan hyllplanet står lästa böcker som jag ännu inte skrivit något inlägg om. På andra sidan hyllplanet står lästa böcker som jag skrivit inlägg om, men som ännu inte är publicerade. Och där står de förresten ända tills jag skrivit ett månadsbokslut. Sedan åker de tillbaka i ordinarie hyllor alternativt skänks bort.

8 kommentarer:

 1. Huvudsaken är att man själv har koll :) Smart att ha rec-exen i egen hylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju om man får recensionsexemplar i form av e-bok, de går ju inte att ställa i en hylla :)

   Radera
 2. jag är ganska återhållsam med recensionsexemplar, vill ju hinna läsa och recensera i tid, biblioteksböcker måste man också sköta... egna böcker väntar tåligt i hyllan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber inte heller om så många recensionsexemplar, jag vill ju läsa mina hyllvärmare :)

   Radera
 3. Har också rec-ex i egen hylla, men som sagt värre med e-böcker som lätt kan glömmas bort dessvärre.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. E-böcker är verkligen inte lätt att komma ihåg.

   Radera