måndag 9 maj 2016

Film: Ant-Man

Titel: Ant-Man
Originaltitel: Ant-Man
Genre: Science fiction
Regissör: Peyton Reed
Manus: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd
Skådespelare: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Judy Greer
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: USA
Längd: 115 min
Serie: -
Såg den på Blu-ray 30 april 2016
Handling
Biokemisten Dr. Hank Pym använder sin senaste upptäckt av subatomära partiklar, för att skapa en storleksförändrande formel. Även om hans första test går snett, går han vidare och utvecklar ett instrument som hjälper honom att kontrollera och kommunicera med insekter.

Min kommentar
Ant-Man är en film som jag funderade länge på om jag verkligen ville se eller ej. Ända tills Lena skrev att den var jättecool. Då beställde jag den bums.

Jag är inte speciellt insatt i Marvel och filmerna som hör till det universumet och jag hade faktiskt ingen aning om att även Ant-Man hörde dit, vilket blev uppenbart när filmen började. Detta är tydligen tolfte filmen och jag har kanske sett hälften, eller drygt det. Det vimlar av referenser till andra Marvel-hjältar, jag vet ju inte om jag märkte alla, men det var inget som störde. Om något så förhöjde det nöjet.

Detta är en väldigt underhållande film och naturligtvis har den trovärdighet = 0 om man bara ser till hur troligt det är att något sådant här händer, men full trovärdighet i hur det berättas. Humor är nästan ett måste i en sådan här film och det finns det gott om. Den fräcka tekniken finns också här och det är så läckert gjort alltihop. Det framgår med all önskvärd tydlighet hur svårt det är att slåss när allt kan krympas och/eller förstoras. En kul sekvens är när en mobiltelefon börjar spela The Cures Disintegration efter ett missförstånd (av Siri). Vem har inte råkat ut för att mobilen hör fel när man pratar med den?

Skådespelarna gör det riktigt bra och Paul Rudd är i det närmaste genialisk som den motvillige hjälten. Hur ska man inte kunna tro på någon som tittar på en med de hundögonen? Michael Peña har inte en speciellt stor roll, men det han gör gör han otroligt bra. Och roligt.

Att hjälten har myror som medhjälpare är inget konstigt alls, här händer en hel del som kanske borde störa min logik. Men du förstår hur bra det är gjort om jag säger att min största invändning var när myrorna hoppade ut från ett flygplan i luften. De borde ju ha kvävts, alternativt frusit ihjäl...Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 2 257 betyg).
IMDb hade den 7,4 i genomsnitt (beräknat på 374 657 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Jag är lite skeptisk till denna men kanske borde ge den en chans ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tvekade också länge, men är glad att jag har sett den nu :)

      Radera