tisdag 24 maj 2016

Tematrio - Hemligheter

Dags för Lyrans Tematrio igen. Veckans tema: Berätta om texter som på olika sätt berättar om, speglar eller innebär hemligheter (nya tolkningar av runskrifter räknas).

Hemligheter ja, det skulle man ju nästan kunna säga är en del av alla böcker jag läser, i stort sett. Nu tänker jag ju mig att det inte är sådana hemligheter som Lyran menar. Det blir lite jobbigt att välja ut dem ändå, men jag tar den lätta vägen då... två har jag läst och den tredje har jag förstått innehåller något slags hemlighet.

1. Jellicoe road av Melina Marchetta har jag precis läst, därför poppar den upp direkt. Visserligen tyckte inte jag att det var en väl dold hemlighet, för läsaren, men huvudpersonen hade inte en aning.

2. När jag ändå är inne på ungdomsböcker så väljer jag Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart. Där kan man snacka hemlighet och det tog ett bra tag innan jag fattade.

3. Till slut den jag inte har läst; Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Titeln antyder ju i alla fall något som borde vara en hemlighet.

18 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två jag har läst tyckte jag om i alla fall :)

   Radera
 2. Kan vara intressant när läsaren vet hemligheten men inte huvudkaraktärerna. Har en sån bok i min trio med. Men det måste vara bra gjort så inte spänningen försvinner... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det var riktigt bra gjort i Jellicoe road. Ofta brukar jag bli irriterad över att huvudpersonen inte fattar något, men det blev jag inte här :)

   Radera
 3. Kul med tips om ungdomsböcker. Det en kategori som allt oftare innehåller riktigt intressanta saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är lite avundsjuk på de som växer upp nu, de har mycket fler och bättre böcker att läsa :)

   Radera
 4. Håller med Miss Magic, vilket intressant knep!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det funkar så är det väldigt spännande :)

   Radera
 5. Jellicoe Road var inte så dum. Kanske är det allt du behöver veta verkar intressant, om inte annat så pga übersnyggt omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att Jellicoe road och Kanske är det allt du behöver veta är likvärdiga, inte för att de liknar varandra utan för att jag gillade dem ungefär lika mycket :)

   Radera
 6. Känner till den sista, men har inte läst någon av dessa tre. Jellicoe Road lät ju spännande - inte så dumt att få känna sig lite smartare än huvudkaraktären. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig fel att känna sig smart :)

   Radera
 7. Svar
  1. Ibland ger jag mig på att läsa ungdomsböcker :)

   Radera
 8. Jellicoe Road är den enda som jag har läst, men den är jag väldigt förtjust i :) De andra två vill jag verkligen läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev i alla fall inte besviken på Jellicoe road och om du gillar den så borde ju verkligen läsa Kanske är det allt du behöver veta.

   Radera
 9. Liane Moriartys bok har jag hört om och tänkt läsa förr också. Men nu seglar ju "Kanske är det allt du behöver veta" upp som en oväntad bok på läslistan.

  SvaraRadera
 10. Kanske är det allt du behöver veta är väldigt speciell :)

  SvaraRadera