torsdag 26 maj 2016

Hett i hyllan #41

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Även den här veckan blir det böcker ur en serie.
Från början så var det ju sagt att Mons Kallentofts serie om Malin Fors bara skulle vara på fem böcker. De har jag läst allihop. Sedan dök det plötsligt upp fler. De har jag inte läst. Än.

Vattenänglar, som är sjätte delen, vann jag i en utlottning i februari 2013. Vindsjälar, del sju, köpte jag på sommarrean 2014. Även åttonde (Jordstorm) och nionde (Eldjägarna) delen står redan i hyllan, men de köpte/fick jag förra året så de får inte vara med här. Den här gången. Kanske är det dags att ta med den här serien i Finish That Series Challenge?

Eftersom de nya delarna är elementen så borde det ju inte komma fler än fyra böcker. Vilket man ju i och för sig kunde tycka om årstiderna också... Nu när jag kollar så ser jag att det inte kommer fler element. Däremot så kommer de fem sinnena i stället.

Nåväl, jag ska i alla fall läsa de delar jag har sedan får vi se. Eller, ja, jag kommer säkert att köpa de nya böckerna också. Trots att jag inte gillar vare sig Malin Fors eller evighetsserier. Men jag vill ju veta hur det ska gå för henne.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Minns att jag tyckte att den ena av böckerna var något av en mellanbok, men att den andra var bra. Minns dock inte vilken som var vilken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lätt att de där mellanböckerna dyker upp när det handlar om en lång serie, det hade nästan varit konstigare om de inte hade gjort det.

   Radera
  2. Ni vet väl att förläggare brukar trösta författare som inte nåt upp till tidigare försäljningssiffror?! Då säger de: Alla författare har rätt till en mellanbok ...

   Radera
 2. Jag skriver idag om en maffig japansk bok: http://lacrimamens.com/blog/hett-hyllan-41.html

  SvaraRadera
 3. Tjoho, nu är jag tillbaka igen! Idag skriver jag om hyllvärmaren Arseniktornet! https://bokdivisionen.wordpress.com/2016/05/26/hett-i-hyllan-arseniktornet/

  SvaraRadera
 4. Kallentoft har jag gjort slut med! Tyckte han blev i grymmaste laget. Min hyllvärmare i dag handlar om annan sorts grymhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar grymhet i böcker än i verkligheten, även om verkligheten på senare tid alltför ofta överträffar dikten.

   Radera