tisdag 10 maj 2016

Tematrio - Fest

Dags för Lyrans Tematrio igen. Veckans tema: Berätta om tre böcker där man firar något; en födelsedag, en speciell händelse eller högtid eller något annat.

Ett tag, i ren desperation, funderade jag på att helt enkelt kopiera förra årets inlägg på samma tema. Det är inte speciellt mycket kalasande i de böcker jag läser. Uppenbarligen. Jag försöker ändå...

1. Cyankalium och champagne av Agatha Christie startar med att Rosemary Barton, som firas på sin födelsedag på fin restaurang, dör. Efter en skål i champagne?

2. I Dömd till fängelse av Jeffrey Archer firas också en födelsedag, Spencers, samtidigt som ett par, Danny och Beth, firar sin förlovning. Firandet slutar inte som det var tänkt... Danny arresteras för mord och döms till 22 års fängelse. På grund av Spencers vittnesmål.

3. Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper börjar i alla fall med en födelsedag. Judds fru fyller år så han kommer hem tidigare för att överraska. Det kan man väl säga att han lyckas med. Han hittar nämligen sin fru i säng med en annan man.

16 kommentarer:

 1. Den enda jag läst av böckerna i din trio är Agatha Christies bok. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Jeffrey Archer och Jonathan Tropper är bra, men väldigt olika då :)

   Radera
 2. Jag har nog inte läst en enda, bra trio

  SvaraRadera
 3. Ja jösses, Troppers bok... den är härlig och vansinnig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vansinnig ja, det är nog rätt ord :)

   Radera
 4. Inte läst någon av dessa. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av dessa. Den sista har jag oläst i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sju jävligt långa dagar är en väldigt speciell bok :)

   Radera
 6. Jag tyckte detta tema kändes svårt först men sen insåg jag att flera av mina favoritböcker har fester i sig.. Typ i the Great Gatsby så är fester en stor del av handlingen.. Haha så det blev lättare än jag trodde till slut :) Blir nyfiken på dem du nämner. Ska kolla upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gatsby har jag bara sett som film, versionen med Leonardo DiCaprio. Som jag tyvärr har svårt för så jag kan inte påstå att jag älskade filmen :)

   Radera
 7. Cyankalium och champagne gillar jag både som bok och i tv-serie. Archers bok låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag har sett Cyankalium och champagne. Just denna av Archer tyckte jag nog var en av hans sämre, inte dålig, men sämre.

   Radera