fredag 15 juli 2016

Ännu fler böcker

Förra veckan dök det upp två böcker, en novellsamling som låter väldigt spännande och en väldigt efterlängtad bok.

Novellsamlingen Som om vi kände varann av Tobbe Möller är ett välkommet tillskott. Så här står det om boken på Adlibris:
Charlie slutar supa och börjar plocka svamp istället. Alex vill bara ha lite kvinnlig värme och Amina har från dag ett i livet haft svårt med varaktiga förhållanden. Emma kämpar med förlegade könsroller, Jussi försöker glömma och Rolle Martinsson vill en dag plötsligt inte gå in i sitt hus.

Som om vi kände varann är tolv berättelser om relationer. Om hur vi brottas med bilderna av oss själva, av varandra. Om förhärligandet och föraktet.

Tobbe Möller är författare och musiker hemmahörande i Vänersborg. Han har tidigare publicerat novellsamlingen Alla ska duscha. Med svart humor sätter han fingret på det som gör ont och som någon gång också kan hjälpa oss vidare.
Jag har redan börjat läsa i den, men som vanligt blir det bara noveller när jag är mellan två böcker. Tack för boken!

Sedan dök denna upp, En nästan sann historia av Mattias Edvardsson. En mycket efterlängtad bok. Så här står det om boken hos Forum:
I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet – och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.

Men minnet är inte alltid pålitligt. Och vad är egentligen viktigast: att förhålla sig precist till sanningen eller att berätta en bra historia?
Hur svårt det än kommer att bli så kommer jag att hålla lite på denna. Recensionsdatum är inte förrän 7 september och jag ska försöka passa in det med läsningen. Tack för boken!

6 kommentarer:

 1. intressanta böcker verkar de som!

  SvaraRadera
 2. Båda två verkar vara riktigt intressanta böcker :) Det ska bli spännande att läsa vad du tycker om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De står båda ganska så högt på läslistan :)

   Radera
 3. En nästan sann historia är jag sugen på att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är bara lite oroligt för mina förväntningar, men jag ska försöka kontrollera dem :)

   Radera