söndag 24 juli 2016

Kommande böcker augusti 2016

Men helt seriöst, vad är detta? Inte brukar det komma en massa nytt i augusti? Många favoriter släpper nytt och många som har potentialen att bli favoriter kommer också. Och det här är ändå inte alla som jag tyckte var intressanta...

Det hemliga brödraskapet från Wien av Ingar Johnsrud
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-08-12
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En kristen sekt i Norge blir brutalt överfallen på sin gård. I attentatet omkommer många, medan några medlemmar tycks oförklarligt försvunna. När polisen kommer till brottsplatsen hittar man på gården dessutom ett högteknologiskt laboratorium. Allt pekar på att en islamistisk grupp ligger bakom massmordet, men poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier kommer en större konspiration på spåren, bestående av en grupp rasbiologiska forskare som möttes på 1930-talet i Wien.

Konspirationsthriller? Ibland behövs det inte mer...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Välkommen hem av Ninni Schulman
Genre: Kriminalroman
Serie: Hagfors (5)
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2016-08-17
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.

Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.

På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?


Redan femte delen... Jag som inte har läst första än, men den är med på min boktolva i år så...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bye bye blackbird av Jesper Stein
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 365
Utgivningsdatum: 2016-08-18
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Biträdande polischef Axel Steen får en dag ett samtal som väcker det förflutna till liv. Han blir kontaktad av kriminaltekniska avdelningen som har funnit nya DNA-spår i ett gammalt våldtäktsfall. 2004 skakades Köpenhamn av en brutal våldtäkt på en ung student. Axel Steen jobbade med fallet då och får nu, fyra år senare, återigen jobba med det fall som kostade honom hans äktenskap och nästan hans karriär.

En rad omständigheter försvårade arbetet förra gången och fallet förblev olöst. Men nu kommer nya ledtrådar fram. Samma våldtäktsman lyckas sprida skräck i Nørrebro igen. Den här gången ska ingenting hindra Axel från att ställa gärningsmannen inför rätta.


Danska spänningsromaner brukar ju vara bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Isola av Åsa Avdic
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-08-06
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
Året är 2037 och Sverige har i ett par generationer ingått i Vänskapsunionen efter att murkuppen 1989 avvärjts.

Anna Francis anses vara en mycket duglig byråkrat och handläggare. Hon har också gjort sig skyldig till ett fruktansvärt misstag som hade kunnat kosta henne hennes karriär. Så när Ordföranden kallar blir hon överraskad.

Hon får ett erbjudande man inte kan tacka nej till, att trygga sitt liv efter några krävande dygn som observatör på en kursgård på en ö i skärgården. En person ska uttas till tjänstgöring i ett hemligstämplat projekt, och Anna Francis ska utvärdera hur en grupp människor beter sig när de utsätts för en oväntad stress. Men något går snett redan från början, och det som börjar som ett sociologiskt och psykologiskt test blir en livshotande situation både för henne och de personer som ska testas.


Politisk dystopi? Jag vet inte om det går att kombinera på ett bra sätt, men det låter väldigt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Små grodorna av Johan Carle
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2016-08-12
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Det är midsommarafton i det lilla samhället Klingared utanför Borås. Regnet öser ner och från den tillfälligt uppbyggda scenen på idrottsplatsen ljuder Små grodorna ur den skrangliga PA-anläggningen. I folkmyllret får vi möta bokens huvudpersoner: Dolly med sin rosa vinbox, utstötta Anders vid sjön, Rebecka med sin handsprit och sin frustration, och poeten Bok, som har en universitetsexamen men ändå jobbar på sågen. Där finns också prästfrun Eva, som är kontrollerad men bara på ytan, den buttre gubben Lindblom och Marie på fiket. Marie som verkligen skulle behöva bryta upp men vågar hon?

Uppvuxen som jag är mellan Göteborg och Borås så känns ju den här boken nästan lite som hemma.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Slutet på världen som vi känner den av Erlend Loe
Genre: Humor
Serie: Doppler (3)
Antal sidor: 272
Utgivningsdatum: 2016-08-23
Förlag: Alfabeta

Från Bokus
Efter år i de djupa skogarna inser Doppler att han har en familj. Han lämnar älgen Bongo hos en kennel för hjortdjur och vandrar in mot Oslo. Väl framme ser familjens hus annorlunda ut. På brevlådan är hans namn överstruket och ersatt av ett annat: Egil Hegel.

Doppler tror att botten är nådd men i själva verket har eländet bara börjat.


Jag var ju inte jätteförtjust i första boken om Doppler, men det som sägs i beskrivningen här gör att jag faktiskt funderar på om han kanske kommer till sans igen. Andra boken har jag nog tänkt läsa i år.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En nästan sann historia av Mattias Edvardsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 374
Utgivningsdatum: 2016-08-24
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet - och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.


Eftersom Mattias Edvardsson nu officiellt hör till mina favoritförfattare så är denna självklar. Som jag har längtat!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flickorna av Emma Cline
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-08-27
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
I början av sommaren är hon fjorton år, uttråkad och otålig. Snart måste väl allting börja? Pappan har lämnat hennes mor för en yngre kvinna och en tyst förtvivlan präglar hemmet.

Det är i parken som Evie får syn på flickorna, en grupp med långa trassliga hår och smutsiga klänningar. De rotar i soporna efter mat och har något vilt över sig, men verkar samtidigt fria. När Evie några dagar senare möter en av dem, Suzanne, får hon följa med till en ranch där den karismatiske Russell lever med sin »storfamilj«, unga kvinnor som verkar göra vad som helst för honom. Evie dras in i Russells trollkrets. Först när hon är för långt in för att kunna backa förstår hon att det som håller på att hända är någonting fruktansvärt, något som kommer att sluta med död.


Ibland vet jag inte vad det är som lockar mig med en bok. Den här kvalificerar sig i den kategorin. Visst låter det spännande?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Människorna av Matt Haig
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2016-08-29
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
När matematikprofessorn Andrew Martin hittas naken och irrande omkring på Cambridges gator en tidig morgon väcks naturligt nog en viss uppståndelse. Vad som först verkar vara någon sorts tillfällig sinnesförvirring visar sig snart vara av mer omfattande karaktär: Andrew Martin är totalt personlighetsförändrad.

Den enkla förklaringen är att professor Martins kropp har övertagits av en utomjording som kommer från den högteknologiska planeten Vonnadoria. Denna varelse har skickats till jorden i uppdrag att radera all information om den stora upptäckt professor Martin gjort - en upptäckt som hotar att ödelägga hela universum.

På planeten Vonnadoria finns ingen dödlighet, inget hat, inget våld och inga hierarkier. Människorna ses som underutvecklade barbarer, och det är med den attityden utomjordingen startar sitt liv i Andrew Martins kropp. Men saker och ting utvecklas inte riktigt som hen tänkt sig. Vid sidan av all ondska och orättvisa på jorden finns det nämligen ganska underbara saker. Till exempel jordnötssmör, musik, poesi och kärlek.


Det här låter precis som något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 185
Utgivningsdatum: 2016-08-31
Förlag: Lilla Piratförlaget

Från Bokus
Vega är sexton år och håller tyst när polisen frågar om hennes bror, om hans bil och om hagelgeväret. Om var han är, och vad som har hänt. Samtidigt vet hon alldeles för mycket och blir själv indragen.

Oktober är den kallaste månaden handlar om ett brott, och om en syster som söker efter sin bror. Det är berättelsen om en enslig bygd där någon ljuger, och om priset man betalar för att växa upp.


Jag har visserligen bara läst en enda bok av Christoffer Carlsson (tre stycken står dock olästa i hyllan), men den gillade jag så mycket att jag vill ha allt han skriver.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flickorna på Englandsbåten av Lone Theils
Genre: Kriminalroman
Serie: Nora Sand (1)
Antal sidor: 358
Utgivningsdatum: 2016-08-01
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.


Ännu en deckarserie alltså.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Be inte om nåd av Martin Österdahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Max Anger (1)
Antal sidor: 496
Utgivningsdatum: 2016-08-03
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Året är 1996 och det är snart dags för val i Ryssland. Pashie, en ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag med intressen i Ryssland, försvinner plötsligt i Sankt Petersburg. Samtidigt sker en rad intrång i telefonnäten i Stockholm, attacker som skulle kunna hota Sveriges säkerhet.

Pashies svenska pojkvän och kollega, attackdykaren och Rysslandsspecialisten Max Anger, åker till Sankt Petersburg för att leta efter sin älskade. Under sökandet hittar han ledtrådar som tyder på att hon har kommit en mystisk organisation på spåren, en organisation som verkar för en återgång till totalitärt styre och som tycks planera ett angrepp mot väst. Är det de som har kidnappat Pashie?

Fler oskyldiga faller offer för den hänsynslösa organisationen och det blir alltmer uppenbart för Max att tiden håller på att rinna ut. Kanske är Pashie redan död ... Samtidigt inser han att det finns en koppling mellan Pashies försvinnande och hans eget förflutna. Ska han äntligen få reda på hur hans pappa hamnade som fosterbarn på den lilla ön Arholma i Stockholms skärgård i mars 1944? Nutid och dåtid knyts samman på oväntade sätt.

För att rädda kvinnan han älskar och stoppa hotet mot Sverige måste Max Anger konfrontera en gränslös ondska. För att lyckas måste han omvärdera allt han vet om sig själv.


Känns ju ganska aktuell, trots att den utspelar sig 1996, med olika intrång i telefonnät och liknande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Gömda kroppar av Caroline Kepnes
Genre: Thriller
Serie: Du (2)
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2016-08-10
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Efter den hjärtekrossande förlusten av sin älskade Beck är Joe tillbaka - och han har hittat kärleken på nytt! Till en början är allt med nya flickvännen Amy helt perfekt. De har fantastiskt sex, åker på spännande utflykter till kusten, och delar sin stora kärlek till böcker. Men när Amy en dag försvinner, och det med Joes förstautgåvor av Philip Roth-böcker, har Joe inget annat val än att ta till alla knep för att hitta henne. Han får göra det han lovade sig själv att aldrig i sitt liv gå med på: Han flyttar till Los Angeles och skaffar Facebook. Han hittar en bokhandel att jobba i och lyckas skaffa sig nya kontakter bland alla, enligt honom, vidriga och äregiriga "skådespelare" i Hollywood. Han gör allt för att komma närmare sitt mål, att hitta Amy och döda henne.

Men det går inte enligt plan för Joe. Oväntade möten och en ny relation med den rika arvtagerskan Love får honom på andra spår. Kanske kan han finna lyckan ändå? Om han ändå kunde gräva ner spåren från sitt förflutna, en gång för alla ...


När jag köpte Du så visste jag inte att det var en serie. Har inte läst den än, men...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Världens lyckligaste kvinna av Jessica Knoll
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2016-08-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet - och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.


Utspelar sig alltså i Skåneland. Måste läsas.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Daisy in chains av Sharon Bolton
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2016-08-13
Förlag: Modernista

Från Bokus
Berömda mördare har fanklubbar. Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor - och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man. Vem skulle gå med i en sådan klubb?

Maggie Rose är tillbakadragen och hemlighetsfull - framgångsrik advokat och bästsäljande true-crime-författare. Hon tar bara de fall hon vet att hon kan vinna. Hamish vill ha henne som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon tror att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta. Men kanske inte den här gången...


Tja, vad ska jag säga... hon finns på min autobuy-lista.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Där gryningen dröjer av Anna Lihammer
Genre: Kriminalroman
Serie: Carl Hell (3)
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2016-08-15
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Kriminalkommissarie Carl Hell blir motvilligt stationerad i Berlin under olympiaden 1936. Efter brutala mord i Stockholm kallas Hell tillbaka för att leda utredningen, och till sin hjälp har han återigen polissyster Maria Gustavsson. Arbetet leder dem både till gåtfulla händelser i det förflutna och till skrämmande skeenden i samtiden. Vad hände egentligen under den där isande kalla polarexpeditionen 20 år tidigare? Och varför återvände deltagarna som skuggor av sina forna jag?

Jag erkänner, jag har inte läst de andra två böckerna. Än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein
Genre: Thriller
Serie: Via Terra (2)
Antal sidor: 408
Utgivningsdatum: 2016-08-15
Förlag: Mörkersdottir förlag

Från Bokus
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?


Det här låter olidligt spännande och intressant. Har precis köpt första delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dansa min docka av M.J. Arlidge
Genre: Kriminalroman
Serie: Helen Grace (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-08-18
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare. Inte långt därifrån, på en öde strand, hittas kroppen efter en annan ung kvinna - en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själva verket var död.

Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra - en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever.


Det här är ju en serie som har lockat mig ända sedan första boken kom ut. Ännu oläst.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Liv av Mikaela Bley
Genre: Kriminalroman
Serie: Ellen Tamm (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-08-18
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog. När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.

Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död.


Första delen såg jag precis överallt när den kom ut. Den lockade mig, men så glömde jag bort den. Nu kommer andra delen som en liten påminnelse...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Entry Island av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 544
Utgivningsdatum: 2016-08-20
Förlag: Modernista

Från Bokus
När ett mord skakar om det isolerade ösamhället Entry Island beger sig kriminalinspektör Sime Mackenzie till den ensligt belägna ön, som del i ett utredningsteam från Montréal.
Entry Island har en befolkning på bara strax över hundra personer, och den rikaste av dem har just hittats mördad i sitt hem. Nerfläckad med sin makes blod börjar den dödes fru berätta en historia om en maskerad inkräktare beväpnad med kniv.

Utredningen tycks vara en formalitet; allt pekar mot hustrun. Men Sime blir som hypnotiserad av änkan och är övertygad om att han träffat henne tidigare - trots att det borde vara omöjligt. Och han börjar hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, 500 mil därifrån, med honom själv och kvinnan i ledande roller.

Trots allt fler bevis är Sime övertygad om änkans oskuld. Och han dras in i en intensiv kamp mellan sin yrkesplikt och sitt eget, personliga öde.


Peter May blev ju något av en favorit efter jag hade läst Isle of Lewis-trilogin.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tills bara aska återstår av Lisa Bjurwald
Genre: Kriminalroman
Serie: Rebecka Born (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-08-24
Förlag: Bladh by Bladh

Från Bokus
Stockholm, våren 2016. Rebecka Born har fått chansen att göra karriär som specialpolis inom Sektionen för särskilda hot (SSH), en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet.
Hennes första fall: Att utreda de mystiska morden på två kvinnor som hittats stympade och brända vid Klarälven. Väl på plats i Värmland ställs Rebecka inför en helt ny typ av hot ett hot som inte låter sig betvingas med vanliga polismetoder. Vad har hänt de unga kvinnorna? Har en seriemördare börjat staka ut sina jaktmarker?

En skräckslagen tonårsflicka hålls inlagd på Karlstads psykiatriska klinik och vågar bara öppna upp sig bit för bit. Sitter hon på nyckeln till morden?

Medan Rebecka famlar i mörkret och misstänker att hon motarbetas av lokalpolisen börjar hennes egna demoner väckas till liv. En traumatisk händelse i tonåren har satt djupa spår. Nu hotas hennes karriär såväl som hennes psykiska stabilitet.

Otäcka fynd på Rebeckas släktgård Ulfsby, numera förvandlat till flyktingboende, väcker bortträngda minnen till liv. Har hennes egen kusin ett finger med i spelet? Finns det en ockult koppling till de mördade kvinnorna?

Samtidigt har några tagit upp jakten på flickan på sjukhuset. Några som till varje pris inte tänker låta sanningen komma fram


Många intressanta debuter i augusti. Det här är en av dem.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flickan med gåvorna av M.R. Carey
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-08-08
Förlag: Ordfront Förlag

Från Bokus
Melanie är en väldigt speciell flicka. Dr Caldwell kallar henne för "vårt lilla geni".

Varje morgon väntar Melanie i sin cell för att bli hämtad till dagens första lektion. När de hämtar henne håller sergeant Park pistolen riktad mot henne medan två andra hjälps åt att spänna fast henne i rullstolen. Hon tänker att de nog inte tycker om henne. När hon skojar och säger att hon faktiskt inte bits, är det ingen som skrattar.

Flickan med gåvorna är en skrämmande framtidsskildring där större delen av mänskligheten drabbats av en svampinfektion som stänger av deras hjärnor och väcker en hunger som bara kan stillas av mänskligt kött. Det ser ut som om slutet närmar sig eller finns det fortfarande hopp? Om det finns det, är det Melanie som är nyckeln.


Har hört mycket om den här boken och trots att den handlar om något som man väl måste kalla för zombieliknande så lockas jag av den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

10 kommentarer:

 1. Ja jösses! Flera av dem hade jag redan noterat, men några... ja, de fick jag lägga till nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju inte alls meningen ;)

   Radera
 2. Oj, jag visste inte att Flickan med gåvorna skulle komma på svenska! Den vill jag ju gärna läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hade aldrig lagt märke till den om inte så många hade nämnt den innan :)

   Radera
 3. Många bra :) Och nej, jag kunde inte låta bli att titta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag måste göra en rejäl sållning här :)

   Radera
 4. Herregud vad många fler du hittade än mig! Jag blir nästa rädd. :)
  Det är tur att alla bloggar finns som kan kontrolläsa böckerna så jag vet vilka jag bör satsa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rädd är ett bra ord... ;) Jag hoppas också lite på att andra kommer att läsa de flesta av de här böckerna. Och egentligen att jag inte kommer att vara intresserad av dem då :)

   Radera
 5. Hej Monika!
  Vad kul att du hittat min kommande thriller Tills bara aska återstår (24 aug). Be gärna min förläggare annika@bladhbybladh.se om ett gratis recex, så hoppas jag att du blir sugen på att läsa :-)
  Ha en fortsatt fin sommar!
  Lisa B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Tack för tipset, det ska jag göra :)

   Radera