lördag 16 juli 2016

Månadssammanfattning utmaningar juni 2016

Det känns som att jag är med i så många utmaningar, officiellt eller inofficiellt, att jag behöver göra något slags sammanfattning över vad som hänt varje månad. Annars tror jag faktiskt inte att jag kan hålla ordning på mig.

Så här gick det i juni.

Antal
Tanken är att jag ska läsa 72 böcker och det betyder sex böcker varje månad. I juni kändes det som att jag läste jättemycket och det blev en del till slut. Faktiskt åtta stycken. Tack vare nästan sträckläsning av den sista boken för månaden. Vilket betyder att jag nu ligger på +11.

Boktolva
Två böcker från boktolvan blev det, tänkte lite fel när jag gjorde min planering men det gör ju inget. Det är alltid bra att ligga på plus. Stöld av babian av Anna Karolina var inte alls den typ av bok jag förväntade mig. Och det menar jag på ett bra sätt. Nattens cirkus av Erin Morgenstern var inte heller vad jag förväntade mig, vad det nu var. Även här på ett bra sätt. Båda fick 4 i betyg.

Spänningsutmaningen
Månadens val i spänningsutmaningen var Stöld av babian av Anna Karolina. Det var den. Spännande alltså.

I juli tänker jag läsa Brottsplats: Faithful place av Tana French.

Månadens bästa bok
Det blev solklart Bambi av Mons Kallentoft och Markus Lutteman.

Finish That Series
Två böcker blev det i den här utmaningen, som planerat. I skydd av mörkret av Stephen Booth och Lejontämjaren av Camilla Läckberg. Det betyder att jag nu har läst klart Fjällbacka-serien, det finns inga fler utgivna delar.

Världsomsegling
I Operation Nordvind av Kaj Karlsson var jag, bland annat, i Sotji, Ryssland, men jag har bestämt mig för att inte räkna den här boken. Jag fick ingen känsla alls av var jag var någonstans. I Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George befann jag mig återigen i Paris. Till att börja med. Sedan åkte jag en helt fantastisk tur på flodsystemet och i slutet av boken var jag ända nere vid Medelhavet.

Hyllvärmare
Det blev de planerade fem hyllvärmare den här månaden också - I skydd av mörkret av Stephen Booth, Operation Nordvind av Kaj Karlsson, Stöld av babian av Anna Karolina, Nattens cirkus av Erin Morgenstern och Lejontämjaren av Camilla Läckberg.

E-böcker
Operation Nordvind av Kaj Karlsson var e-boken jag läste i juni.

Bilderna på de böcker som är lästa är länkade till inlägget om boken.

4 kommentarer: