tisdag 5 juli 2016

Top Ten Tuesday: Bra böcker med färre än 2000 betyg på Goodreads


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Top Ten Books We Enjoyed That Have Under 2000 Ratings On Goodreads.

Eftersom jag mest läser svenska författare så gäller den där 2000-regeln flertalet av de böcker jag har läst. Jag hade väldiga problem att komma på någon "regel" för att få ner antalet. Först och främst så är här bara böcker som fått en fyra eller högre. Här finns inga noveller, novellsamlingar eller antologier. Om samma författare har fler böcker så är de ihopslagna. Till sist försökte jag inte heller välja böcker som jag vet att många läser, som till exempel svenska deckarserier (Carin Gerhardsen, Kristina Ohlsson, Ann Rosman, Thomas Erikson, Jonas Moström, Katarina Wennstam, Anders de la Motte, Mons Kallentoft, Håkan Nesser, Arne Dahl). Och så blev det bara svenskt...

1. Dit drömmar färdas för att dö (3 betyg, mitt: 5), Där framtidens fötter vandrar (6 betyg, mitt: 4), April, April av Mattias Edvardsson (25 betyg, mitt: 4,5)
2. Udda av Sara Lövestam (95 betyg, mitt: 4,5)
3. Norrlands svårmod av Therése Söderlind (64 betyg, mitt: 4)
4. Den nya människan av Boel Bermann (156 betyg, mitt: 4)
5. Inga kelgrisar, inga styvbarn av Cia Sigesgård (34 betyg, mitt: 5)
6. Demonologi för nybörjare av Caroline L. Jensen (52 betyg, mitt: 4)
7. Kaninhjärta av Christin Ljungqvist (125 betyg, mitt: 4,5)
8. Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson (43 betyg, mitt: 5)
9. 11 gram sanning av Daniel Akenine (19 betyg, mitt: 4)
10. Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson (80 betyg, mitt: 4,5)

Och jag hade ingen aning om att man kunde sortera på antal betyg på Goodreads. Statistiknörden tackar!

3 kommentarer:

 1. Sv: Jo jag tror det är Öhrlund som ska ha med så mycket sexscener, i alla fall efter att ha läst den här boken av bara han. Har några böcker av Butler Öhrlund liggandes olästa och de lockar inte alls :/

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde ju lite annorlunda men ganska lika ändå :-) Valde också sådana som hade höga betyg, men kom ändå ännu lägre i antalet betyg. Blev lite upprörd över att en fantastisk författare som Mattias Edvardsson kom så lågt i antalet betyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får helt enkelt promota Mattias ÄNNU mer, tjata hål i huvudet på dem :) Tycker också det är synd att så många inte upptäckt honom. Ännu.

   Radera