fredag 8 juli 2016

Nu är det dags för annat än deckare

I förra veckan var det två böcker som hittade hem till mig. Två stycken som jag har hört mycket om och är väldigt nyfiken på. Och ingen av dem är deckare.

Först vann jag Du, bara av Anna Ahlund i en utlottning hos Sofie. Det är ju en bok som ALLA verkar älska. Den måste jag verkligen läsa snart.

Sedan dök äntligen Mambo i Chinatown av Jean Kwok upp också. Så här står det om boken hos Bazar:
Tjugotvååriga Charlie Wong växte upp i New Yorks Chinatown som den äldsta dottern till en ballerina från Peking och en nudelmakare. Trots att hon fötts i USA har hon levt hela sitt liv enbart i dessa kvarter. Nu i vuxen ålder lever hon i samma lilla lägenhet med sin änkling till far och sin elvaåriga syster, och vantrivs med sitt jobb som diskare.

När hon börjar jobba som receptionist på en dansstudio får hon tillträde till en värld hon hittills knappt förstått existerar, och den klumpiga Charlie visar sig ha ärvt sin döda mors danstalang. Charlie blommar ut, långt från sin fars traditionella österländska regler.

Men så blir hennes lillasyster sjuk… kommer Charlie kunna rädda sin syster utan att behöva offra sin nya värld och identitet?
Det här får nog bli min nästa bok. Den verkar vara så där myspysig som jag behöver nu. Tack för boken!

8 kommentarer:

 1. Åh, den senare verkar ju verkligen ha en intressant berättelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var intressant och myspysig, väldigt bra :)

   Radera
 2. Har precis läst ut Du,bara :). Ska skriva om den till veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska läsa den nu eller vänta lite. Vilken beslutsångest!

   Radera
 3. Två böcker som man verkligen har hört mycket om men själv har jag inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag i alla fall läst en av dem :)

   Radera
 4. Jag är så olidligt nyfiken på Du, bara. Det ska bli spännande att läsa vad du tycker om den :) Likaså om Mambo i Chinatown, som jag tyckte riktigt bra om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, bara fick vänta ett tag. Det kändes som att jag hade behövt stressa igenom den för att hinna få semesterboken där jag ville ha den. Jag tyckte det blev lite orättvist mot den, så jag hoppas få läst den i slutet av månaden i stället :)

   Mambo i Chinatown var en riktigt mysig liten bok, jag gillade den också :)

   Radera