torsdag 7 juli 2016

Hett i hyllan #47

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi befinner oss fortfarande i bokreafrossandet 2013.
Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith är en sådan där serie som jag varit nyfiken på väldigt länge. Alla verkar ju ha läst. Och gillat. Trots det så har den första delen alltså stått och värmt hyllan i över tre år.

Det är åtminstone en serie som jag har lyckats motstå att köpa på mig fler böcker i, vilket man ju får vara glad för. Det verkar ju finnas en del. Sjutton stycken får jag det till när jag tittar snabbt på Goodreads. Jösses. Jag försöker ju avsluta serier, inte påbörja dem, men jag tror faktiskt att denna kan bli ett fall för boktolvan nästa år.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. skrattat så åt filmerna! http://hannelesbibliotek.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte ens att det fanns filmer :o

   Radera
 2. Tror jag läst den första, men blir lite osäker ;-). Sett filmerna har jag i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är högst besynnerligt att jag helt missat att det finns filmer. Ser att de verkar ha kommit 2008-2009, då var livet helt vanligt så jag vet inte ens vad jag ska skylla på ;)

   Radera
 3. Jag har läst några av böckerna i den serien men det blev inte av att fortsätta med den serien. Min heta bok den här veckan finns här http://boklysten.blogspot.se/2016/07/hett-i-hyllan-47.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att de första ska vara bra, men att det sedan blir sämre.

   Radera
 4. Betvivlar starkt att den hyllvärmare som är mitt bidrag denna vecka tål etiketten "skatt". Hade jag trott det hade jag väl läst den ...

  SvaraRadera
 5. Har läst och tyckt att det var kul med lite annorlunda, oblodiga "mysterier" fast tröttnade. TV-versionen gillade jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feelgooddeckare brukar jag gilla, så det ska nog bli bra :)

   Radera
 6. Jag har flera böcker av denna författaren i bokhyllan och har så klart inte läst en enda :) Blev förvånad att det finns filmer. Det har jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att vi i alla fall är två som har missat det här med filmerna :)

   Radera
 7. tror att jag läste den första boken i alla fall. här kommer mitt svar:http://mrscalloway.blogspot.se/2016/07/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skrivit upp den på långa listan inför boktolvan 2017 nu så får vi se om den klarar sig hela vägen :)

   Radera
 8. Jag såg filmen istället för att läsa boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högst besynnerligt det här med att nästan alla verkar ha koll på filmerna :)

   Radera