torsdag 12 oktober 2017

Hett i hyllan #113

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har som sagt förflyttat oss vidare från bokrean 2014, men vi är fortfarande i mars samma år.
Det är inte speciellt ofta som jag vinner något, men det händer ju ibland. Den där gången hittade jag en utlottning på Goodreads. Och jag vann. Boken är Du behåller din plats i kön av Martin Wänerholm och består av ett helt gäng korta berättelser som man kan läsa medan man väntar i telefonkö.

Egentligen är ju detta en lysande idé. Hur många gånger har man inte suttit/vankat omkring medan man knappt förflyttar sig framåt i kön? Boken är dessutom så fiffigt ordnad att det finns ett register som utgår från hur många samtal man har före sig i kön. En kort kö: en kort berättelse. En lång kö: en längre berättelse. Det mesta täcks in här.

Jag tror kanske inte att jag kommer att läsa den när jag väntar i telefonkö, då är jag alldeles för otålig och irriterad. Men läsa den måste jag nog göra. Snart.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Vad gör du när du hamnar i telefonkö? Eller när det är reklam mitt i filmen på tv? Sitter du bara där och väntar? Eller kanske du är småbarnsförälder som aldrig hinner läsa en hel roman? Då finns den här boken. Med en text för varje liten paus som kan uppstå i ditt liv.

51 korta berättelser om en kråkas innersta önskan, världens konstigaste inbrott, vad som händer när John Blund somnar eller hur dödens chaufförer kör sportbil. Texter med både allvar och glimten i ögat. Från det absurda till barns tankar om döden. Något för alla kan man säga.

Den här boken är sorterad efter hur många samtal du har före dig i telefonkön. Du kan också läsa den i nummer- eller bokstavsordning. Eller utifrån ett tema som till exempel kärlek, längtan eller tåg.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

15 kommentarer:

 1. Och här är mitt: https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/10/12/hett-i-hyllan-61/

  SvaraRadera
 2. De har jag läst och tänkte precis som du att jag inte skulle klara av att läsa medan man väntar i en telefonkö.
  Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-113.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit bra om man hade kunnat läsa dem när man sitter i telefonkö, men jag bara går omkring då :)

   Radera
 3. Här kommer min Hett i hyllan- http://nakit.webblogg.se/2017/october/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
 4. Hur ofta har man inte hört det uttrycket. Men ingen bok jag läst https://eggetbok.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-27.html

  SvaraRadera
 5. Mitt bidrag denna vecka finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-vecka-41.html

  SvaraRadera
 6. Den boken kände jag inte till men tror inte att jag heller skulle ha någon läsro när jag väntar. Då är jag nog för irriterad eller fokuserad på att det ska bli min tur. Här kommer min hyllvärmare. https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/10/12/hett-i-hyllan-33/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att koppla av med en bok när man sitter i telefonkö.

   Radera
 7. Grattis till bokvinsten. Ja, visst står det en del olästa böcker i hyllan på vänt.

  SvaraRadera
 8. hade sånär glömt att det är torsdag. men nu kommer min bortglömda bok: http://mrscalloway.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
 9. Lite sen på bollen den här veckan. http://frokenchristina.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-113.html

  SvaraRadera