onsdag 25 oktober 2017

Kommande böcker november 2017

Det känns lite som att bokfloden har avtagit, vilket ju är ganska skönt, men jag blir ju i stället orolig för att jag har missat något...

En ljusets lek av Louise Penny
Genre: Kriminalroman
Serie: Armand Gamache (7)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2017-11-02
Förlag: Modernista

Från Bokus
"Hjärtan brister", hade Lillian Dyson omsorgsfullt strukit under i sin bok. "Det finns inga kärleksfulla relationer längre."

Men nu är Lillian själv död, hittad bland löjtnantshjärtan och liljor i Clara Morrows trädgård i Three Pines, mitt i festligheterna kring Claras soloutställning i Montreal. Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québec-polisen, kallas till byn, där han möts av den samlade konstvärlden - en värld full av nyanser, av ljus och skugga, en värld där ingenting är vad det först ser ut att vara. Inte ens när fakta börjar komma i dagen är Gamache helt säker på om det är sanningen - eller bara en ljusets lek.


Av någon, för mig, okänd anledning så har jag bara läst första delen i den här serien, men det står några här i hyllan och väntar på uppmärksamhet.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Visselblåsaren av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 397
Utgivningsdatum: 2017-11-10
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Man förväntar sig att domare ska vara moralens väktare, att de ska arbeta för rättvisa och demokrati. Man förväntar sig att en domare ska vara lagbokens förlängda arm och alltid sätta rättvisa i främsta rummet. Vad händer när en domare börjar använda lagen för sitt eget syfte, när en domare visar sig vara mutbar?

Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. Hon är inte en polis, men hennes arbete består ofta i att undersöka när misstag eller brott har begåtts inom domstolssystemet. En dag får Lacy ett märkligt tips, någon känner till att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva i tipset visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras av lagen själv?


John Grisham är auto-buy så att...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De saknade av Thomas Rydahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Erhard Jörgensen
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-11-07
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Solen skiner på semesterön Fuerteventura och eremiten Erhard Jörgensen lever ett lugnt liv och pysslar om sina getter. Han kan inte längre köra taxi eller spela piano, så han försörjer sig genom att hitta bortsprungna hundar och stulna mopeder. Men för att fly ensamheten tar han ett jobb som ingen annan vill ha, och riskerar då allt.

Kontinenten Afrika kämpar med ekonomisk instabilitet och tusentals flyktingar försöker ta sig till Europa, många genom Fuerteventura. Samtidigt anländer ett tv-team till öns lilla flygplats för att spela in ett avsnitt av reality-serien De saknade, med målet att hitta den kända Les pappa. Men hon vill hellre hitta sin far död än levande, och Erhard vill inte bli hittad överhuvudtaget. Le är dessutom en opålitlig kvinna med en förkärlek för piller, och en vana att få som hon vill.

Ännu en gång finner Erhard sig intrasslad i ett mystiskt fall där han tar sig vatten över huvudet för att finna sanningen.


Tvekar lite om den här serien, men lite nyfiken är jag allt.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sjusiffrigt av Anna Karolina
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-11-15
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Ensen kväll kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är noggrant planerade, stenhårda och effektiva. Ingenting kan gå fel.

Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott

Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient.

Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten.


Tydligen inte en i serien om Amanda Paller, men jag vill hemskt gärna läsa den ändå.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Systrarna av Claire Douglas
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2017-11-15
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Det är två år sedan Abis tvillingsyster Lucy omkom i en tragisk bilolycka. Abi, som körde bilen, är nedbruten av sorg och skuld när hon flyttar till Bath för att försöka gå vidare i livet. Vart hon vänder sig tycker hon sig se Lucy, men det visar sig alltid vara någon annan. En dag möter hon Bea som är rena avbilden av Lucy och hennes tvillingbror Ben. De blir nära vänner och Abi flyttar snart in i deras exklusiva kollektiv.
Men när Abi blir förälskad i Ben så är Bea inte lika trevlig längre. Hon anklagar Abi för att ha stulit ett armband. Och plötsligt börjar märkliga och oroväckande saker hända. För det är väl inte bara inbillning?


Jag har ju ännu inte läst hennes förra bok, men...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Pojken på bron av M R Carey
Genre: Skräck
Serie: Flickan med gåvorna (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-11-01
Förlag: Ordfront Förlag

Från Bokus
Det var en gång en mycket intelligent pojke. I ett land förlamat av skräck. Människorna trodde att pojken kunde rädda dem, så de öppnade grindarna och skickade ut honom i den ödelagda världen. Där monstren fanns.

Tio år har gått sedan det ofattbara skedde. Sedan smittan spred sig som en löpeld och utplånade stad efter stad. Det enda som finns kvar därute är de andra. De hungriga.

I ett sista försök att finna ett botemedel ger sig några överlevande forskare ut på en farlig resa. Deras färdmedel är ett laboratorium på hjul, utrustat med pansar och vapen för att hålla undan horderna av hungriga som sätts i rörelse så fort de känner lukten av människa. Med ombord är också Ste phen Greaves, en femtonårig autistisk pojke med ovanligt hög intelligens. En dag gör de en chockerande upptäckt en grupp vilda barn som tycks vara hälften hungriga, hälften mänskliga. Kan barnen vara nyckeln till ett botemedel?


Jag har bara kommit så långt att jag har köpt Flickan med gåvorna. Pojken på bron är en prequel, så kanske borde den läsas först...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Purebred - Herrefolket
Genre: Science fiction
Serie: Purebred (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-11-06
Förlag: Fusce Förlag

Från Bokus
?

Andra delen i den dystopiska YA-trilogin.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Systrarna, Pojken på bron och Herrefolket vill jag läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag ligger lite efter här för jag borde ju läsa de böcker jag redan har hemma av både M R Carey och Claire Douglas, men jag har i alla fall läst första delen i Purebred :)

   Radera
 2. Skönt att det inte kommer så många. Mina tips kommer imorgon, flera samma så du har nog inte missat något 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju bra, men vi kanske har missat något båda två... :o

   Radera
 3. Äntligen en lite lugnare månad :) Så kanske man hinner läsa allting man tänkt läsa för en gångs skull :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att det där med "hinna läsa allt man tänkt" kräver en hel del mer än en lugn månad, men så får det nog vara :)

   Radera
 4. Jag gillade Flickan med gåvorna, ÄLSKADE inledningen! Ser fram emot den andra delen, såg den när den kom ut på engelska men har väntat på översättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte läst Flickan med gåvorna än, men det känns lite som att det är fullt möjligt att den tränger sig lite i kön :)

   Radera
 5. Pojken på bron ser jag väldigt mycket fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag också och då har jag ändå inte läst Flickan med gåvorna än :)

   Radera
 6. Tycker du ska läsa Flickan med gåvorna först, Pojken på bron avslöjar mycket av det som komma skall och jag tror att det kan förstöra en del av avslöjandena i Flickan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var precis det jag ville höra :)

   Radera
 7. Jag funderade lite på John Grisham men det var rätt många år sen som jag läste en bok av honom. Den stora favoriten är Klienten. Jag är lite nyfiken på Anna Karolina också men trots alla lovord så är jag inte säker på att hennes böcker passar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag envisas med att fortsätta läsa (eller i alla fall köpa) Grisham och räknar honom nog fortfarande som en favorit. Jag tycker han har blivit lite mer ojämn, men ibland glimrar det till :)

   Radera