torsdag 26 oktober 2017

Hett i hyllan #115

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi hoppar fram till april 2014.
Den här våren var vi på hotellweekend i Växjö och fantastiskt nog så hade hotellet en bokbytarhylla. Efter att ha stannat där och tittat så många gånger att sambon började bli irriterad så hittade jag min pappas favoritbok; Quo Vadis av Henryk Sienkiewicz.

Jag var ju bara tvungen att byta till mig den. Sedan blev den ju givetvis stående oläst. Precis som nästan alla böcker blir hos mig. Nu har jag till min glädje upptäckt att jag faktiskt behöver en nobelpristagare till min höstbingobricka och detta är en av två sådana som finns i oläst mina hyllor. Den här känns kanske lite tung så vi får väl se, men det verkar som att jag verkar ha något slags förkortad och bearbetad version... Jag tyckte väl att den verkade lite tunn.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Marcus Vinicius är en känd fältherre, han är tillbaka efter många år av strider i norra Europa. Precis utanför Rom så blir han stoppad på order av Nero att han inte får komma in i staden. Han tar sig in själv och får reda på de stora planer Nero har för att visa att makten är Roms. Han får sova hos sin vän där han träffar den underbart vackra Lygia. Hon är krigsfånge och gisslan men hon lever självmant hos Marcus vän som behandlar henne som sin egen dotter. Marcus blir upp över öronen kär i Lygia en kärlek som visar sig vara livsfarlig.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

15 kommentarer:

 1. Undrar om jag inte har den i samma utgåva. Ser ut som den serie jag fick flera böcker i under en period.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/10/26/hett-i-hyllan-63/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev först lite besviken över att det var en förkortad version, man måste titta ganska noga för att se det. Om man nu inte vet det bara genom att se hur tunn den är...

   Radera
 2. Mina föräldrar hade den, men jag läste den aldrig och skulle nog inte vara intresserad nu heller. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-115.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så att jag behöver en nobelpristagare till höstbingot, men jag vet inte riktigt.

   Radera
 3. undrar om inte Quo Vadis? stod hemma i föräldrarnas hylla också. och visst fanns det en film? här kommer min försummade bok:
  http://mrscalloway.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan_26.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det finns en film och jag är nästan säker på att jag i alla fall har sett lite av den :)

   Radera
 4. Se där, en bok jag inte samlat på mig :) Här kommer min hyllvärmare: http://beasbokhylla.blogg.se/2017/october/hett-i-hyllan-21.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns ju några även av den sorten. Tack och lov :)

   Radera
 5. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-vecka-42_26.html

  SvaraRadera
 6. Tack och lov har jag inte din bok men har massa olästa böcker härmed.https://eggetbok.blogspot.se/2017/10/hett-i-hyllan-29.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns i alla fall ganska skönt att inte vara ensam om att ha många olästa :)

   Radera
 7. Så många böcker även hos dig. Boken verkar lite intressant.
  http://frokenchristina.blogspot.com/2017/10/hett-i-hyllan-115.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är åtminstone några som vågar erkänna våra "synder" :)

   Radera
 8. Den skulle nog bli hyllvärmare hos mig med. Den verkar intressant men sen att få den läst, nja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte direkt en bok som lockar och drar...

   Radera