fredag 9 mars 2018

Bokrea var det här

Det kan ju knappast ha undgått någon att det har varit bokrea. Faktiskt inte mig heller.

Men först något helt annat...

Det kom en postavi och som vanligt är det ju otroligt spännande, när man egentligen inte väntar på något. Samma dag som postavin kom så såg jag på Instagram att någon hade fått Eva Dolans Se henne försvinna, fjärde delen om Zigic och Ferreira. Jag kunde ju inte låta bli att hoppas att det var den i mitt paket. Och det var det! Trots alla nya böcker som kom hem till mig förra veckan så är det denna jag är allra gladast över. Jag började till och med läsa den igår. Tack till Modernista!

Och så de där bokreahögarna då...

Först var jag ju så klart på Akademibokhandeln på självaste bokreadagen, man vill ju inte missa det där med fyra böcker och bara betala för tre. Jag hade tänkt mig just fyra, men det blev visst åtta. Tannie Marias recept på kärlek och mord av Sally Andrew, Arton grader minus av Stefan Ahnhem, Top dogg av Jens Lapidus, Det hemliga brödraskapet från Wien av Ingar Johnsrud, Eremiten av Thomas Rydahl, Pakten av Michelle Richmond, Där inga ögon ser av Dag Öhrlund och Ett vakande öga av Fredrik T Olsson.

Första beställningen på cdon innehöll detta: Epidemin av Åsa Ericsdotter, De fångade av Karin Slaughter, Madeleine F av Lena Einhorn, Sov du lilla videung av Cilla & Rolf Börjlind, Var du än är av Jax Miller, Flickorna på Englandsbåten av Lone Theils, Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson och De fördärvade av Karin Slaughter.

När jag hade skickat iväg min första beställning så var det någon som gjorde mig uppmärksam på att jag helt hade missat Christoffer Holsts För oss är natten ljus, så det fick bli ytterligare en. Eftersom en bok inte ska färdas ensam så blev det också Omgiven av idioter av Thomas Erikson.

12 kommentarer:

 1. Nej, herregud, det är klart att böcker inte ska färdas ensamma! De lever ju i flock. Ju större flock desto bättre har jag hört. :) Kan vara önsketänkande också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört precis samma sak så det måste ju vara sant :)

   Radera
 2. Vilka härliga fynd du gjort :D

  SvaraRadera
 3. Just ja, lyckliga du är inte i fas med Börjlinds böcker!
  Jag tyckte om Tannie Maria men hon verkar väldigt enkelspårig i början. Jag har läst (lyssnat på) två böcker och hon växer. Självklart finns det en förklaring till hennes sätt att vara. Annars ligger både Eremiten och Flickorna på Englandsbåten och väntar på att bli lästa här hemma. Omgiven av idioter blir jag allt mer nyfiken på. Men jag tror båda mina syskon äger den så jag kan säkert låna den vid tillfälle.
  Det är ett antal timmars läsning där :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tannie Maria-boken var lyste så klart i bokhandeln så jag var bara tvungen att plocka upp den. Att den utspelar sig i Sydafrika blev ju ett extra plus. Har nog faktiskt aldrig hört talas om den serien, inte vad jag minns i alla fall.

   Jag har bläddrat lite i Omgiven av idioter och jag har hittat förklaringar till många av mina beteenden :) Det känns ju ganska bra att det liksom är "normalt"...

   Radera
 4. Svar
  1. Jo, och då höll jag ändå igen :)

   Radera
 5. Du har verkligen reashoppat! :) Hoppas du för en hel massa bra läsupplevelser. För mig blev det noll inköp denna rea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå blev det nog bara ungefär hälften mot förra året :) Det här är ju böcker som jag har kikat på länge så jag hoppas de är bra :)

   Radera
 6. Härliga bokreafynd :) Jag hade helt missat Holst bok. Kanske blir det ytterligare en beställning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså den är ju ett måste :)

   Radera