torsdag 1 mars 2018

Hett i hyllan #133

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter väl med lite bokmässeböcker från 2014...
Spåren på bryggan är inte signerad, just då kunde jag inte hitta Lars Rambe i montern. Den fick följa med hem ändå.

Jag har, efter bokmässan det året, läst en annan bok av Lars Rambe. Som jag tyvärr inte gillade jättemycket, den hade på tok för mycket av sådant som jag inte tycker om. Spåren på bryggan är väldigt mycket tjockare än den jag redan läst, vilket naturligtvis är lite avskräckande. Speciellt som att det verkar som att även den har tillbakablickar, eller i alla fall två olika tidstrådar.

Spåren på bryggan låter dock inte alls som någon skräck, vilket kanske är positivt, men visst låter den intressant när man läser vad den handlar om.

Så här beskrivs boken på baksidan:
En patient rymmer från Sundby mentalsjukhus under stor dramatik. För att undkomma sina förföljare springer han ut på Strängnäsfjärdens is och försvinner i snöstormen. När snön lagt sig morgonen efter hittar man en överfrusen vak. Upptäckten lamslår hela Strängnäs. Ur vaken sticker det upp två lik. En man och en kvinna tätt hopslingrade och fastfrusna i isen som har färgats mörkröd av blod.

Dubbelmordet på isen blir upptakten till en mordutredning som går allt annat än problemfritt. I den lilla staden är det svårt att få klarhet i vad som hänt och polisinspektör Sven Aronsson kämpar i ensamhet med fallet som förblir olöst.

När en okänd man hittas brutalt avrättad i en park fyrtio år senare ställs Strängnäspolisen återigen inför en svår uppgift. Tidningsreportern Fredrik Gransjö bevakar mordet och blir indragen i ett fall som inte liknar något han tidigare varit med om. Hans artikelserie om Sundby sjukhus ligger i förgrunden och han känner på sig att det är något som inte stämmer.

Parallellhistorien väver samman trådarna från två tidsepoker och för upp hemligheter till ytan som länge legat begravda. Vad var det egentligen som hände och hur hänger morden ihop med varandra?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Författarnamnet känner jag igen, men mer är det inte...

  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/03/01/hett-i-hyllan-81/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju så många, författarna :)

   Radera
 2. Jag har inte läst något av Rambe men har träffat honom i Hois monter. https://eggetbok.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-41.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var inte där just när jag köpte den, tyvärr :)

   Radera
 3. Känner till författaren men har inte läst någon av hans böcker. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-133.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst en av hans böcker tidigare.

   Radera
 4. Har inte läst någon bok av författaren.
  Här finns min hyllvärmare:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-133.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att många gillar hans böcker.

   Radera
 5. Mitt bidrag denna vecka finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-vecka-92018.html

  SvaraRadera