torsdag 22 mars 2018

Kommande böcker april 2018

Lite gott och blandat i april. Gamla favoriter släpper nytt. Nya favoriter(?) släpper nytt. Det tar aldrig slut.

De försvarslösa av Kati Hiekkapelto
Genre: Kriminalroman
Serie: Anna Fekete (2)
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2018-04-04
Förlag: Modernista

Från Bokus
När en äldre man hittas död på vägen - synbarligen påkörd av en ungersk au pair - är polisen Anna Fekete övertygad om att incidenten rymmer mer än vad en första anblick ger sken av.
När hon börjar nysta upp vad som blir ett alltmer komplext fall leds hon längs ett dödligt spår, där olaglig invandring, droger och - till sist - mord hotar inte bara hennes trosföreställningar, utan också hennes liv.

Annas partner Esko är indragen i en separat, men lika farlig utredning av ett invandrargängs förehavanden, där utvisningsorder och räder orsakar en växande spänning och resulterar i desperata handlingar - både från gängmedlemmar och från polisen.

Sen hittas en blodig kniv i snön, och de två utredningarna löper samman på sätt som ingen kunde ha föreställt sig. När trycket stiger blir det uppenbart att det inte nödvändigtvis är tillräckligt för Anna och Esko att de har lagen på sin sida.


Första delen står här bredvid mig. I snabbhyllan. Ändå är den fortfarande oläst.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Macbeth av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 524
Utgivningsdatum: 2018-04-05
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll - makt, pengar och respekt. Men han är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det.

Jo Nesbø är på autobuy-listan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Inkräktare av Tana French
Genre: Kriminalroman
Serie: Dublin Murder Squad (6)
Antal sidor: 460
Utgivningsdatum: 2018-04-06
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det ser ut som ett typiskt partnermord. Ett bord dukat för två. En ung kvinna i festklänning, med skallen spräckt mot gaskaminen. En förutsägbar variant av en gammal historia, den sortens fall som man ger till dem som befinner sig längst ner i hackordningen på mordroteln.

När mordet på Aislinn Murray landar på Antoinette Conways och Stephen Morans bord på Dublins mordrotel ser det först ut att bli lätt att lösa. Aislinns pojkvän ljuger uppenbarligen i förhören. Men Antoinette är övertygad om att något inte stämmer, och att hon har sett Aislinn någonstans förut. Kanske är det här fallet som hon har väntat på. Fallet som ska bli avgörande för hennes karriär. Som den enda kvinnan och den enda icke-vita utredaren på mordroteln tvingas hon ständigt kämpa mot fördomar och jargong, och mot känslan av att alla bara väntar på att hon ska misslyckas. Samtidigt som Antoinette blir allt mer säker på att någon saboterar utredningen dyker en mystisk man upp utanför hennes hus. Är hon bara paranoid eller är det någon som förföljer henne?


Så helt osannolikt efterlängtad. Trodde inte den skulle översättas och så plötsligt dyker den bara upp.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bara du av Ninni Schulman
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-04-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.

Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.

Till slut hittar de varandra.

Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.


Jag har bara läst en bok av henne, men den var väldigt bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bödlarna i Tyburn av Tony Parsons
Genre: Kriminalroman
Serie: Max Wolfe
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-04
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
En chockerande video sprids på nätet. En man står på en pall med en snara runt halsen, ögonblicket efteråt sparkas stolen undan.

Max Wolfe och kollegorna vid Londonpolisen har knappt börjat undersöka fallet innan ytterligare en video av en man med en snara runt halsen sprids på internet den här gången är det live.

Vad som verkar vara en grupp självutnämnda rättskipare har tagit lagen i egna händer, för att straffa brottslingar: en man som våldfört sig på unga flickor och en rattfyllerist som kört på och dödat ett barn. Men är de ute efter rättvisa eller bara blod?

I sitt farligaste fall hittills tar Max upp jakten på bödlarna, och upptäcker att linjen mellan det goda och det onda, vad som är rätt och fel, inte alltid är så tydlig. Lusten för hämnd verkar dessutom finnas närmare än vad han någonsin kunnat ana.


Redan tredje delen? Jag som inte har läst första...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ögonvittnet av Anna Bågstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Lerviken (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-04-06
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Harriet är en ung brottsutredare med ett alltför frånvarande kärleksliv. Hon vill uppleva något nytt och bestämmer sig för att bryta upp och flytta till Skåne. I Landskrona väntar hennes gamla pappa Eugen, och ett nytt, spännande jobb hos polisen. Harriet flyttar in i pappans hus i pittoreska fiskeläget Lerviken, men snart längtar hon tillbaka till Stockholm. Hon känner sig som en utböling bland kollegorna och det hjälper knappast att chefen inte tar henne på allvar.

Så inträffar ett mord på ett gods i närheten av Harriets hem, och när ytterligare en kropp återfinns på mordplatsen får Harriet visa vad hon går för. Plötsligt är Lerviken allt annat än en idyllisk plats, och alla som Harriet känt sedan hon var liten blir misstänkta i utredningen. Kan mördaren vara någon hon känner?


Utspelar sig i Skåne. Ibland räcker det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kvinnan i fönstret av A J Finn
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 457
Utgivningsdatum: 2018-04-10
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Jag är så svag för psykologiska thrillers. Hoppas detta verkligen är en sådan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.I egna händer av Cecilia Sahlström
Genre: Kriminalroman
Serie: Sara Vallén (2)
Antal sidor: 330
Utgivningsdatum: 2018-04-11
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloniområde står i bjärt konstrast till höstens lugn och varma färger.

En man är funnen död. Mördarens tillvägagångssätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore - varför skulle han då ha mördats?

Det uppdagas att föräldrarna till offrets flickvän tyckte att han var allt annat än en passande svärson och ju djupare polisen gräver i hans relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.


Nej, jag har inte läst hennes första. Ja, den utspelar sig i Lund.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Judasvaggan av Caroline Engvall
Genre: Kriminalroman
Serie: Stenhammar & Ling
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-12
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
Ett dött spädbarn, ömsint inlindat i en filt, hittas i en strandad roddbåt vid Årstaviken och Ulrika Stenhammar, utredare vid Citypolisens sexualbrottsgrupp, kopplas in.

Journalisten Lovisa Ling lider av sviterna efter sexuella övergrepp. Just när hon tänker att hennes karriär är över stöter hon på ett ärende som hon inte kan släppa. Ett globalt nätverk på internets skuggsida skyr inga medel för att utnyttja små barn, med stora pengar och makt inblandade.

Ett informellt samarbete mellan den rutinerade polisen och den unga journalisten inleds. Men de båda kvinnornas relation utvecklas i en riktning som ingen av dem hade räknat med. Tills Ulrika Stenhammar inser att Lovisa Ling döljer något för henne, något som kan få livsfarliga konsekvenser för dem båda.


Har hört mycket bra om hennes förra bok.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den frusna elden av Jens Henrik Jensen
Genre: Kriminalroman
Serie: Niels Oxen (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-16
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet på en liten ö i den svenska skärgården.

När ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof upptäcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vända sig till polisen, om de upptäcker att han lever kommer han att ställas inför rätta anklagad för ett mord som han inte har begått.

Så Oxen beslutar sig för att själv hitta de skyldiga. Om han misslyckas är han dömd för alltid utan chans att återse sin son.

Inför en i det närmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner från PET, Margrethe Franck, som är avskedad och jobbar som hotellstäderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof. En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara få sina liv tillbaka genom att besegra Mörkermännen. Men hur bekämpar man en osynlig fiende?


Ännu en serie som jag ännu inte påbörjat.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Allt är inte glömt av Wendy Walker
Genre: Kriminalroman
Serie:-
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-18
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
I det välmående lilla samhället Fairview, Connecticut, känner alla varandra. De boende i staden chockas när 15-åriga Jenny Kramer en natt blir brutalt överfallen i samband med en fest. Kort därpå genomgår Jenny en kontroversiell behandling som ska få henne att glömma den traumatiska händelsen. Efteråt minns Jenny mycket riktigt ingenting. Men i takt med att de fysiska såren läker tränger de känslomässiga och kroppsliga minnena fram.

Överfallet skapar också en djup spricka i Jennys familj. Fadern Tom, som hela tiden varit emot behandlingen, blir besatt av att hitta gärningsmannen. Hennes mor Charlotte å sin sida verkar mest intresserad av att sopa det hela under mattan, för att till varje pris undvika sprickor i familjens polerade fasad.

Hur långt skulle du gå för att skydda ditt barn?


Det här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mord och martinis: Kändiskockens död av Ingrid Remvall
Genre: Kriminalroman
Serie: Mord & martinis (1)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-04-18
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon ska lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker de är oense om.

Men när Bella hittar en kändiskock död naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristat i magen på en restaurangtoalett förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besöksstorm den genererar får hon en idé: hon ska sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmre hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.


Det här kan bli bra. Eller dåligt. Intressant låter det i alla fall.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Slaktaren av Gabriella Ullberg Westin
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Hudiksvall (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-19
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Det är i början av oktober och älgjakten i Hudiksvallstrakten är i full gång. En tidig morgon gör slaktaren Hans Larsson en makaber upptäckt när han hittar en människokropp upphängd i krokar i slakteriets tak. Johan Rokka och hans kollegor på Hudiksvallspolisen får ärendet på sitt bord. Det råder inga tvivel om att offret blivit utsatt för tortyr, och snart visar det sig att detta bara är ett i raden av bestialiska mord. Polisen söker efter sanningen bakom brotten och den visar sig grymmare än de någonsin kunnat föreställa sig. Slaktaren är en historia om girighet och hämnd, med snabbt tempo och flera parallella handlingar som flätas ihop.


De två första delarna står här olästa. Dags att börja läsa snart kanske.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den instängdas blick av Fred Vargas
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie Adamsberg (8)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-24
Förlag: Sekwa Förlag

Från Bokus
När tre äldre män dör av spindelbett, surrar internetforumen av rykten och spekulationer. Har användandet av insektsmedel och klimatförändringarna gett upphov till en ny muterad supervariant av den normalt sett mycket skygga och relativt ofarliga brunspindeln? Eller beror dödsfallen helt enkelt på att offren var sköra och hade nedsatt immunförsvar? Tragiska händelser, men absolut inte något som polisen bör lägga tid och resurser på menar inspektör Danglard och får medhåll av större delen av arbetslaget på mordroteln. Men kommissarie Adamsberg däremot misstänker att det istället rör sig om en serie mycket skickligt utförda mord och kan inte låta bli att börja spinna ett nät för att fånga den verkliga mördaren. Samtidigt plågas han av ett obehagligt minne från barndomen som påverkar honom allt mer och hindrar honom från att se klart.

Åttonde delen? Här gäller det att ligga i. Jag har bara läst första.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Tystnaden av Dean Koontz
Genre: Thriller
Serie: Jane Hawk (1)
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2018-04-25
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
"Jag måste verkligen dö nu", är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står änkan, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att till varje pris finna sanningen.

Ett oroväckande mönster börjar träda fram. Hennes make verkar inte vara ensam. Många framgångsrika människor, till synes lyckliga och rofyllda, har den senaste tiden begått självmord. Det verkar som om någon försöker skydda en hemlighet så viktig eller hemsk att ett människoliv inte är värt någonting i jämförelse.

Men Jane är lika skarpsinnig som hennes motståndare är grymma och hon drivs av ett raseri som tar henne långt. Ett raseri som de aldrig kan förstå, fött ur kärlek.


Wow! En ny Koontz, som faktiskt översätts. Det var inte igår.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kritgubben av C J Tudor
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-04-26
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ingen av oss kunde enas om när exakt det började.

Var det när vi började rita kritfigurerna , eller när det började dyka upp av sig själv?

Var det vid den fruktansvärda olyckan?

Eller när den första kroppen hittades?


Det är något med denna som lockar mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Trollsländan av Michel Bussi
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-26
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Strax efter midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de snöiga schweiziska alperna. Planet slungas in i en bergssida och fattar eld. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Hon får smeknamnet Trollsländan av pressen som bevakar den mycket uppmärksammade olyckan. Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? De båda flickornas respektive familjer hävdar envist att den överlevande bebisen är just deras. Det är början på en fejd utan synbart slut mellan arbetarklassfamiljen Vitral, som livnär sig på att sälja snacks till turisterna på stränderna i norra Frankrike, och överklassfamiljen de Carville, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen. Arton år senare är privatdetektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp. Men så hittar han en ledtråd som för honom betydligt närmare sanningen. För nära. Han hittas död innan han hinner berätta om sin upptäckt. Samtidigt överlämnar Lylie, Trollsländan som vuxit upp till en vacker ung kvinna, en hemlig anteckningsbok i händerna på Marc, den unge man som älskar henne, och försvinner. När Marc läser anteckningsbokens innehåll, börjar han desperat leta efter Lylie. Men han är inte den enda.

Jag läser ju väldigt lite franskt, av den enkla anledningen att jag har intalat mig själv att jag inte gillar det franska. Men jag är ju inte jag om jag inte utmanar mig själv.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Generalens älskarinna av Lisa Hågensen
Genre: Fantasy
Serie: Purebred
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-04-01
Förlag: Fusce förlag

Från Bokus


Men titta här. Den efterlängtade tredje delen alltså.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

16 kommentarer:

 1. Kommer så otroligt mycket bra böcker hela tiden. De försvarslösa och Judasvaggan är jag extra sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet inte hur jag ska hinna med :o

   Radera
 2. Skönt att det här inte var några böcker som jag kände ett direkt sug efter. Fast den där Vargas är jag allt lite nyfiken på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fred Vargas är speciell. Jag har bara läst en bok, men den gillade jag.

   Radera
 3. Wow, det var en hel del. Tack och lov har jag Storytel så jag kan lyssna på lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte riktigt vant mig vid att lyssna, det går helt enkelt för långsamt och ökar jag hastigheten så här jag inte vad de säger :)

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, det kommer en hel del för oss som gillar spänning :)

   Radera
 5. Ja suck... April bjuder på så många spännande boksläpp. Kvinnan i fönstret har jag förhandsläst och den vill du inte missa 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ante mig... *skriver upp på önskelistan*

   Radera
 6. Så pepp på Macbeth och Kvinnan i fönstret! Hoppas hoppas hoppas att de lever upp till förväntningarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite otäckt med höga förväntningar, svårt att inte ha dem :)

   Radera
 7. Ojj vad det kommer komma många intressanta böcker i april!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte säga att det är för många, men ja, det är många :)

   Radera
 8. Vilken månad. Vi hittar båda massor av böcker och ändå är det bara åtta av dina som jag också har. Du gillar ju de mer krypande läskiga som jag med åren får allt svårare för tyvärr. Av dina övriga som jag inte har med verkar Fred Vargas bok bra och Tony Parson och Kritgubben... ja, suck! Nu har jag dessutom börjat på Middagsmörker som verkar jättebra! Jag lyssnar på den men uppläsare fungerar inte helt för mig. Men jag läser ju redan en annan bok (Den osynlige väktaren) så det tar emot att gå över till e-boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda svåra jag har med de krypande läskiga är att faktiskt hitta dem :) Fred Vargas har jag ju bara läst en bok, men den gav verkligen mersmak och jag har någon mer redo i hyllan. Middagsmörker är bra, nästa bok är ännu bättre och den tredje vågar jag knappt läsa :)

   Radera