torsdag 22 mars 2018

Hett i hyllan #136

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Bokmässeböckerna från 2014 tar liksom aldrig slut.
Avgrundens änglar av Magnus Nordin vet jag var ett sådant där köp-fyra-betala-för-tre-köp och jag kommer nog egentligen inte längre ihåg varför jag valde denna. Jag kan inte påminna mig om att jag har hört något om den och jag känner heller inte till författaren.

Nu när jag läser om den, på baksidan, så känner jag att den ju faktiskt låter väldigt spännande. Och tunn är den också. Jag får nog ta och läsa den snart för nu blev jag riktigt sugen på den.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Vid ett kafébord inne i stadens galleria. Det var där hon sågs vid liv sista gången. Julia. Historien som rullas upp är lika mörk som brutal och den är en del av vårt samhälle.

Louise Hjelm är kriminalinspektör i staden. Det blir hennes sak att lösa fallen med de försvunna unga kvinnorna. För de är flera. Ett olöst fall kastar en mörk skugga över staden och polisen har inga spår, inga ledtrådar.

Men det är fler som engagerar sig i övergreppsbrotten och försvinnandena. Gymnasieläraren Molly Zetterholm tar saken i egna händer när hon samlar några unga människor kring sig. Genom aktioner skipar de rättvisa på sitt sätt. Alice är en av Mollys änglar. Hon är på flykt och i Mollys aktionsgrupp finner hon en fristad.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. https://eggetbok.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan.html
  Min länk

  SvaraRadera
 2. Helt okänd för mig också!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/03/22/hett-i-hyllan-84/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju nästan lite spännande :)

   Radera
 3. Den känner jag inte till men den låter onekligen ganska spännande. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-136.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den gör ju det, jag blir ju lite sugen på att läsa den nu.

   Radera
 4. Den där har jag aldrig sett tidigare. Här kommer min heta bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-136.html

  SvaraRadera
 5. Min länk

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-vecka-12-2018.html

  SvaraRadera