torsdag 8 mars 2018

Hett i hyllan #134

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Här i hett i hyllan är det fortfarande bokmässa och september 2014.
Jag kommer inte riktigt ihåg på vilka grunder jag köpte Mördaren i folkhemmet av Lena Ebervall och Per E Samuelsson, det kan ha varit något som "köp fyra betala för tre" eller liknande. Det jag minns är att jag klämde på den väldigt länge.

Den handlar tydligen om verkliga mord och en verklig mördare. Jag kan ju villigt erkänna att jag inte har hört talas om något av dem, vilket nog faktiskt kan vara en fördel när jag väl läser boken. Den låter ju intressant så varför är den fortfarande oläst?

Så här beskrivs boken på baksidan:
Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigsrubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer honom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarnsmamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och "mördaren Möller" är Sveriges mest hatade man.

Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Kan vara intressant. Här är min https://eggetbok.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-42.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den låter intressant i alla fall.

   Radera
 2. Jag är lite skeptisk till sådana som gränsar till "true crime". Men det kan ju vara bra. Här är min:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/03/08/hett-i-hyllan-82/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är egentligen jag också, men jag tror att det beror på hur spekulativ den är. Det här verkar ju vara mer en dokumentär. Tror jag.

   Radera
 3. Jag har läst nånting (i tidningar tror jag) om Olle Möller och tror den där kunde vara nånting för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-134.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner inte alls igen namnet, men kanske minns jag något när jag väl läser den :)

   Radera
 4. Jag kan rekommendera den, den är bra och trogen historien, för jag har hört mer om Olle Möller efteråt jag hade läst den.

  Här kommer mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/03/hett-i-hyllan-vecka-102018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag har blivit så peppad nu att jag faktiskt kommer att läsa den ganska snart :)

   Radera
 5. Jag har läst annat av författarna och de böckerna har varit jättebra! Den här har jag oläst i hyllan och ser fram emot att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De verkar ha skrivit en del böcker om verkliga mordfall. Jag kanske blir sugen på fler när jag läst denna :)

   Radera