måndag 9 juli 2018

Film: Avengers: Age of Ultron (2015)

Titel: Avengers: Age of Ultron
Originaltitel: Avengers: Age of Ultron
Genre: Action
Regissör: Joss Whedon
Manus: Joss Whedon
Skådespelare: Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: USA
Längd: 141 min
Serie: -
Såg den på TiVo 22 juni 2018
Handling
När Tony Stark försöker starta ett fredsbevarande program går det snett. Jordens framtid är hotad och Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow samt Hawkeye sätts alla nu på prov. När den onde Ultron träder fram är det upp till medlemmarna i Avengers att stoppa honom från att sätta sina planer till verket, vilket leder till ett episkt, unikt och världsomspännande äventyr.

Min kommentar
Jag gillar superhjältar. I alla fall på film. Jag kan inte påstå att jag är speciellt bevandrad i Marvels universum (inte alls egentligen), men filmerna brukar vara sevärda och underhållande. Så är även Age of Ultron.

För mig blir filmen lite rörig och jag vet inte om det beror på att jag inte känner till alla dessa superhjältar och inte har sett alla föregående filmer om dem, eller om det beror på alla dessa snabba klipp som gör det omöjligt att hänga med. Dessutom så avlöser actionscenerna varandra och det finns inga andningshål eller tid för reflektion. Vilket i och för sig kanske vare sig är meningen eller önskvärt.

Det är idel kända ansikten som dyker upp här som på ett pärlband. Ingen av dem sticker egentligen ut, det finns liksom inget utrymme för det med alla dessa stjärnor. Men jag är ju generellt väldigt svag för Scarlett Johansson.

Age of Ultron har egentligen allt; humor, spänning, action, fräcka specialeffekter, explosioner. Problemet är att filmen blir som en pizza med extra allt, det blir helt enkelt för mycket fyllning. Ingen enskild smak framträder och i stället för att smakerna framhäver varandra så blir det bara en sörja av alltihop.

Förvånande nog så anar jag ett intressant tema någonstans här. AI och fred till varje pris. Tyvärr slarvas det bort i alla actionscener och även med själva Ultron (AI:n). Han är inte speciellt skrämmande utan mer löjlig och patetisk. Lite så att i alla fall jag bara vill skratta åt honom.

Filmen är på tok för lång och jag tappar intresset ibland, men som ren underhållning så funkar det bra.Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 2 987 betyg).
IMDb hade den 7,4 i genomsnitt (beräknat på 589 613 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

3 kommentarer:

 1. Jag var ju lite mer charmad då ;-) Även om det blev för mycket action så var den bitvis tänkvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller vänta nu. Det var ju Infinity War vi såg :-) Haha, den här har jag nog inte sett...

   Radera
  2. Det är ju helt omöjligt att hålla ordning på alla dessa Avengers-filmer. Jag har heller ingen aning om vilka jag har sett :) Bra underhållning brukar de vara i alla fall.

   Radera