torsdag 12 juli 2018

Hett i hyllan #152

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dags för sista boken från januari 2015.
Glöm inte att låsa av Elisabeth Haynes låter precis som en bok för mig. Psykologiska thrillers är bland det bästa jag vet. Om det görs på rätt sätt.

Jag är medveten om att jag upprepar mig i stort sett varje vecka nu, men det är verkligen underligt vilka böcker som står olästa i min hylla. Egentligen borde jag har kastat mig över den här. En bok som har 4.1 i genomsnitt på nästan 50000 betyg måste ju vara bra. Kanske är Elisabeth Haynes ett namn för boktolvan nästa år...

Så här står det på baksidan:
Catherine Bailey är ung, singel och festar hårt med sina vänner på helgerna. Känner hon sig attraherad av en man tvekar hon inte att ge sig in i leken. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar. Han är snygg, karismatisk och spännande - det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara Catherine utan också alla hennes väninnor faller som käglor. Vilket kap!

Deras passion är himlastormande, Lee uppvaktar Catherine som ingen man tidigare gjort, men snart får hon uppleva hans dåliga humör och en skrämmande brutalitet. När kommer han att höra av sig härnäst? Vem är han egentligen?

Att Lee är en man med makt står klart. Deras relation blir alltmer oförutsägbar och Catherine känner sig osäker, hon har en kuslig känsla av att någon rotar bland hennes saker. Inte lämnade hon fönstret öppet? Och inte låg boken där när hon gick till jobbet i morse? Hon kontrollerar gång på gång att fönster är stängda och dörren är låst när hon går ut. Och sedan kontrollerar hon igen och sedan en gång till. Tvångstankar och ritualer tar över hennes liv, stjäl hennes tid och inre ro. Catherine känner sig hotad till livet.

Långsamt bryts hon ner. Catherine förvandlas från en festglad och självsäker ung kvinna till ett nervvrak med tvångsbeteenden utan någon som helst självkänsla. Hon försöker tala med goda vänner om det som händer men blir inte trodd - de känner Lee och dyrkar honom. Inte skulle han bete sig på det sättet? Hennes liv blir outhärdligt, hon litar inte på någon, har ingen att vända sig till.
Catherine ser till slut ingen annan utväg än att fly. Men det hon tror sig ha undkommit en gång för alla kommer att upprepa sig.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

17 kommentarer:

 1. inte läst henne<.
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/07/a-life-with-books-hett-41.html

  SvaraRadera
 2. Har inte läst denna men den verkar spännande. Här är min heta bok denna veckan:
  http://mosstanten.se/2018/july/hett-i-hyllan-vecka-28-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Psykologiska thrillers kan vara riktigt bra.

   Radera
 3. Den har jag läst och tyckte den var bra. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-152.html

  SvaraRadera
 4. https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2018/07/12/hett-i-hyllan-4/
  Jag har en het bok idag också!

  SvaraRadera
 5. Usch så obehagligt...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/07/12/hett-i-hyllan-100/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Och det menar du väl på ett bra sätt ;)

   Radera
 6. http://hce.blo.gg/2018/july/hett-i-hyllan-5.html

  Veckans bidrag från mig :)

  SvaraRadera
 7. Den boken har jag också oläst. https://eggetbok.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-56.html

  SvaraRadera
 8. Din bok verkar riktigt intressant
  Min finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-vecka-282018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst låter den spännande :)

   Radera
 9. Den här har jag också velat läsa länge :)

  SvaraRadera
 10. Idag är det Oates i min heta hylla
  https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/07/12/hett-i-hyllan-lilla-himlafagel/

  SvaraRadera