måndag 23 juli 2018

Film: Game night (2018)

Titel: Game night
Originaltitel: Game night
Genre: Komedi
Regissör: Martin McDonagh
Manus: Mark Perez
Skådespelare: Rachel McAdams, Jason Bateman, Kyle Chandler, Lamorne Morris, Kylie Bunbury
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: USA
Längd: 100 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 6 juli 2018

Handling
Vi får följa Max och Annie vars par-spelkvällar intensifieras något när Max karismatiska bror Brooks ordnar en mordgåtefest, full av falska brottslingar och poliser.

Plötsligt blir Brooks kidnappad, men det är ju bara en del av spelet.... Eller? När de sex extremt tävlingsinriktade spelarna ska lösa fallet , inser de ganska snart att varken spelet, eller Brooks, är vad de trott från början. Under en kaosartad natt tappar de helt kontrollen och utan några regler eller en aning om vilka de andra spelarna är, kan det bli den roligaste kvällen de någonsin varit med om... eller bara "game over".

Min kommentar
Lämpligt nog så dök det upp ännu en av de förbokade filmerna lagom till fredagens filmkväll. Jag har fortfarande inget minne av exakt hur jag valde ut de fyra filmer jag beställde, men med denna så är två av två möjliga riktigt bra.

Det var längesedan jag såg en komedi som faktiskt var rolig, vilket denna är enligt min humor. Många skratt blir det. Filmen är egentligen farligt nära att bli en buskis, med alla sina förvecklingar, missförstånd och spring, men den håller sig hela tiden på rätt sida om den gränsen. Till och med sidohistorierna/relationerna är roliga och dialogen är rapp. Jag gillar till och med den blåsta blondinen, som i det här fallet är en man (spelad av Billy Magnussen). Alla verkar så normala och trovärdiga i en fullständigt osannolik och otrolig historia.

Jason Bateman hör till mina favoritskådespelare och han är väldigt bra. Här också. Rachel McAdams känner jag igen och jag har sett henne i många, många filmer, men hon har nog alltid varit namnlös för mig. Inte nu längre. Det är riktigt bra kemi mellan dem allihop.

Jag är egentligen aldrig helt säker på vem som är inblandad, om någon, även om jag har mina funderingar. Det är ett extra plus. Filmen är dessutom alldeles perfekt längd, vilket ju inte är så vanligt nu för tiden. Detta är ren underhållning.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 308 betyg).
IMDb hade den 7,0 i genomsnitt (beräknat på 96 659 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

4 kommentarer: