torsdag 19 juli 2018

Hett i hyllan #153

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till bokrean 2015. Då köpte jag tydligen 19 böcker. 11 av dem är fortfarande olästa och de kommer alltså att dyka upp här i några veckor.
John Grisham var tidigare en av mina absoluta favoriter. Han har ramlat ner lite, men han finns fortfarande på min autobuy-lista. Han är ju produktiv, den käre Grisham, så Svindlaren är inte den enda av honom som står oläst i hyllorna.

Den här boken verkar kunna vara en av de bättre, om man ska döma efter genomsnittsbetyget på Goodreads. Jag känner lite att det var väldigt längesedan jag läste något av Grisham (förutom den där julboken, som inte riktigt kan räknas) och när jag kollar så var det faktiskt så långt tillbaka som sommaren 2012. Det är många år det. Kanske är det dags att han får vara med i en utmaning.

Så här står det på baksidan:
”Raymond Fawcetts kropp hittades i den lilla källaren till ett skärgårdshus. Ett hus han hade byggt själv och som han besökte varje helg. När han inte kom till sitt jobb som domare i tingsrätten på måndagen ringde hans assistent FBI. Mordscenen visade inga tecken på brott, bara två döda kroppar. Domare Fawcett och hans unga sekreterare. Jag kände inte domare Fawcett, men jag vet vem som dödade honom, och varför. Jag är åklagare och jag sitter i fängelse.”

Malcolm Bannisters tillstånd innan för murarna ser inte så bra ut, men han har ett ess i rockärmen. Han vet vem som dödade Domare Fawcett, och han vet varför. FBI vill veta och Malcolm vill berätta. Men allt har ett pris. Speciellt så explosiv och farlig information som Malcolm känner till...

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

15 kommentarer:

 1. nu författare för mig, här är min:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/07/vart-att-lasa-hett-42.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt produktiv och väldigt känd.

   Radera
 2. Har läst några böcker av den författaren, men de funkar inte för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-153.html

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av Grisham men det finns åtminstone någon i våra hyllor. Här är min hettihyllanbok.
  http://mosstanten.se/2018/july/hett-i-hyllan-vecka-29-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han producerar mycket och är ganska ojämn. Det gäller att välja rätt :)

   Radera
 4. Vilken koll du har. http://eggetbok.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-57_19.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju hjälp av ett program :)

   Radera
 5. Den här hade jag med i Hett i hyllan, vilket var underligt för jag trodde jag läst alla fram till The Whistler

  Här är min:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/07/19/hett-i-hyllan-101/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också lite förvånad när jag hittade denna oläst, men man kanske ska sluta känna så :)

   Radera
 6. Här kommer mitt bridrag :)
  http://hce.blo.gg/2018/july/hett-i-hyllan-6.html

  SvaraRadera
 7. Hett i hyllan #5 för mig idag!
  https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2018/07/19/hett-i-hyllan-4-2/

  SvaraRadera
 8. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-vecka-292018.html

  SvaraRadera
 9. Mitt inlägg kommer här men du hittade det ju ändå! Jag kan inte kommentera på blogspot-bloggar från ipaden så jag måste plocka fram datorn vilket jag inte orkar varje kväll. Pilla med mobilen går också men det är så pyttigt när man håller på med bloggar. https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/07/19/hett-i-hyllan-fjaril-i-koppel/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter jobbigt att behöva plocka fram datorn, allt som inte finns framme är bara jobbigt att använda :) Mobilen är ju hopplös att försöka använda, jag har gjort det ibland när jag inte har något annat, men det är under protest :)

   Radera