tisdag 17 juli 2018

Från A till Ö: O - Okej

O - Okej. En bok som inte var dålig, men inte särskilt bra heller.
Den här boken fick dig att säga "Meh" och rycka på axlarna. Den var liksom bara okej.

Ja, jag kan erkänna att hela hajpen med Diana Gabaldons Outlander-serie till slut fick mig att läsa första delen. För mig blev det helt obegripligt att så många älskar detta. Det är långsamt, segt, sexistiskt och liknar faktiskt väldigt mycket den där tantsnusk-eran (i alla fall en bra bit in i historien) som härjade på 80-talet. Då gillade jag det. Nu... not so much. Om jag ska läsa fler? Nja, de är ju inte direkt tunna de här böckerna, men olyckligtvis så har jag sjätte och sjunde delen i hyllan...

Bilden är länkad till mitt inlägg.
Främlingen av Diana Gabaldon

6 kommentarer:

 1. Ja, jag fattar ju inte heller storheten med de här böckerna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt obegripligt för mig, men det kan hända att jag ger andra boken en chans. Får se när tiden tillåter det ;)

   Radera
 2. Läste ca 100 sidor i första boken och avslutade sedan. Kände att jag aldrig kom in i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ju att du fattade rätt beslut :)

   Radera
 3. Jag jobbade i en bokhandel när de var väldigt pop Bläddrade i dem och hamnade i en scen där huvudpersonen får smisk av sin man för att hon varit olydig eller uppstudsig eller något sådant. Det framställs som realism och tidsenligt och också som lite sexigt, men gav mig avsmak direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Realistiskt och tidsenligt köper jag, men just det att det framställs som lite sexigt att få stryk och bli våldtagen, det klarar jag bara inte.

   Radera