torsdag 5 juli 2018

Hett i hyllan #151

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ena benet är kvar i januari 2015.
För ungefär ett halvår sedan var första delen i den här serien av Christoffer Carlsson med i Hett i hyllan och nu är det dags för del två, Den fallande detektiven, och tre, Mästare, väktare, lögnare, vän (julklapp 2015).

Jag har ju läst en annan bok av honom och den var fantastiskt bra. Alla verkar ju dessutom gilla den här serien, vilket gör det helt obegripligt att jag fortfarande inte ens har börjat på den. Nu faller det sig så att jag har med Christoffer Carlsson i min Vi möts igen-utmaning och även serien om Leo Junker i min Sist på serien-utmaning så första delen kommer att bli läst i år. Närmare bestämt i augusti, eftersom det är då den utspelar sig. Hur långt jag kommer i serien i år återstår dock att se. Kanske dyker den så småningom upp i min Finish That Series-utmaning...

Så här står det på baksidan av Den fallande detektiven:
Stockholm, natten till Lucia. I en gränd ligger sociologen Thomas Markus Heber död. Leo Junker är tillbaka på våldsroteln och utreder fallet tillsammans med Gabriel Birck.

I Hebers forskningsanteckningar finns tecken som tyder på ett kommande politiskt attentat, men vem är det som ska utsättas? Och vem är den skyldige? När det otänkbara inträffar rasar ett kraftigt snöoväder, och mitt i stormen befinner sig Gabriel och Leo, som inte inser att de rör sig rakt mot gärningsmannen.

Hagsätra, femton år tidigare. På en fest träffas två unga män som råkar ha likadana tröjor. Det är så det börjar.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Hej! Nu hoppar jag med i Hett i hyllan. Deckare som du har idag passar ju utmärkt i värmen men jag har inte läst någon av Christoffer Carlsson.
  Mitt inlägg: http://mosstanten.se/2018/july/hett-i-hyllan-vecka-27-2018.html
  Tydligen måste jag skapa ett konto för att lägga en länk som funkar, men klicka på Mösstanten så kommer ni till mitt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst en fristående bok av Christoffer Carlsson och den var väldigt, väldigt bra.

   Radera
 2. Ja, det här är ju en av mina favoritserier så det är hög tid att du läser den :-D
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/07/05/hett-i-hyllan-99/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man skulle ju kunna tycka det :)

   Radera
 3. Har läst den serien och den var bra! Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-151.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är ju ganska många som har gillat den :)

   Radera
 4. Jag har några av de böckerna med http://eggetbok.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-57.html

  SvaraRadera
 5. https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2018/07/05/hett-i-hyllan-3/
  Jag har gjort en Hett i hyllan-sommarstugeupplagan och deltar för tredje gången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De stackars övergivna böckerna blir nog glada över att få synas lite :)

   Radera
 6. Här finns mitt bidrag

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/07/om-hett-i-hyllan-skriver-monika-sa-har.html

  SvaraRadera
 7. Jag deltar igen, för första gången på länge, och idag med en gammal bloggvinst:
  https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/07/05/hett-i-hyllan-lacrimosa/

  SvaraRadera