torsdag 26 juli 2018

Hett i hyllan #154

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Bokrean 2015 fortsätter.
Carlos Ruiz Zafón har jag hört så väldigt mycket om, men jag har fortfarande inte läst något av honom. Marina är inte den enda olästa i hyllan och förmodligen inte heller den jag kommer att läsa först.

Om jag har förstått det rätt så ska denna vara en ungdomsbok och lite åt skräckhållet. Vilket ju låter mycket intressant. I min hjärna är det dock så att den här författaren sparas till den där gången som jag besöker Barcelona. När det blir är dock oklart. Jag har haft stan på min önskelista i evigheter, men resmål är lite som böcker. De är väldigt många.

Så här står det på baksidan:
I maj 1980 försvinner plötsligt femtonårige Óscar från sin internatskola i Barcelona. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är.

Allt börjar hösten dessförinnan, när Óscar smyger in i ett övergivet hus och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina och hennes far, som båda bär på en tragisk hemlighet. Marina tar med Óscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, lägger en ros vid en namnlös gravsten och stannar endast en liten stund innan hon försvinner.

En dag bestämmer Marina och Óscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Har läst någon bok av Zafón och gillat dem så den där har jag tänkt läsa så småningom. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-154.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju förstått att "alla" gillar honom :)

   Radera
 2. Har läst ett par böcker av Zafón men de är visst inte riktigt för mig.
  Här är min heta bok:
  http://mosstanten.se/2018/july/hett-i-hyllan-vecka-30-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, jag var helt säker på att alla gillade hans böcker :)

   Radera
 3. Den bar jag inte men dock boken innan. http://eggetbok.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-58.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Vindarnas skugga också så vi får väl se vilken det blir först :)

   Radera
 4. Carlos Ruiz Zafón är min favoritförfattare och allt jag läst av honom har varit jättebra. Vindens skugga är världens bästa bok enligt mig. :) Marina var lite obehaglig och jättebra. Läs!! Du behöver inte vänta tills du åker till Barcelona, för du kommer att färdas dit genom böckerna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vindens skugga är den andra boken jag har av honom och det är väl egentligen den jag har tänkt läsa i Barcelona. Även om jag nog får ge upp det. Vi får se :)

   Radera
 5. Svar
  1. Blir nästan mer sugen på den nu när så många har tyckt så olika om den :)

   Radera
 6. Hett sa Bill. Hot sa Bull. Min heta bok idag är ruskigt het (höhö): Feberflickan
  https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/07/26/hett-i-hyllan-feberflickan/

  SvaraRadera
 7. Har läst Vindens skugga av samme författare, och gillade och vill läsa fler av hans böcker och då även gärna Marina. Men som sagt det finns alltför många böcker så de där med att hinna eller ha tid...

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-vecka-302018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det eviga problemet, prioriteringen :)

   Radera
 8. Marina har även jag stående oläst i bokhyllan. Här kommer min bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.com/2018/07/hett-i-hyllan-154.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det alltså fler än jag som inte läst den :)

   Radera
 9. Den här tror jag antingen dottern har eller så lånade hon den... Tror dock inte den är läst av någon av oss.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/07/26/hett-i-hyllan-102/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den låter väldigt lovande.

   Radera